Keisčiausi autobusuose rasti kauniečių palikti daiktai: nuo smuiko iki dantų protezų | Kas vyksta Kaune

Keisčiausi autobusuose rasti kauniečių palikti daiktai: nuo smuiko iki dantų protezų

E. Radzevičiūtės nuotr.

Kauno viešojo transporto valdytojai beveik kasdien autobusuose ir troleibusuose randa keleivių paliktų daiktų. Kai kurie radiniai kelia šypseną. Darbuotojai pasakoja, jog toli gražu ne viskas sugrįžta į savininkų rankas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ vieši UAB „Kauno autobusų“ radinių skyriuje. Šiuo metu čia galima sutikti kelias vaikiškas striukes, asmens dokumentų, lietsargių, piniginių, telefoną, sportinį krepšį su viduje esančiu kamuoliu ir kt. Vienas naujausių radinių – matyt, medicinos studentės autobuse paliktas krepšys. Jo viduje – dvejos poros sportbačių bei medicininis chalatas. Dar mėtosi pratybų užduotys.

Daiktus randa vairuotojas arba keleiviai

Darbuotojai pasakoja, jog dažniausiai jei viešajame transporte paliekami asmens dokumentai yra pranešama mokykloms arba užregistruojama bendruoju pagalbos telefonu. Tuomet tėvams apie rastus mokinio pažymėjimus informuoja mokyklos raštinės ir šie atvyksta į būstinę ir pasiima. O policijos pareigūnai pas save išsiveža pasus, vairuotojo pažymėjimus ir kitus dokumentus. Paprastai tokie asmeniniai dokumentai į pareigūnų rankas perduodami dar tą pačią dieną, kuomet randa.

„Dažniausiai mums paskambina žmonės ir klausia, ar autobuse ko nors neradome. Vairuotojas maršruto gale apžiūri autobusą, jei kas nors būna, pristato mums. Šiaip patys keleiviai apie rastus daiktus praneša labai retai, tačiau būna, jog atneša vairuotojui tuščią piniginę. Vairuotojas tokius daiktus ima atsargiai, mat nenori būti apkaltintas, jog paėmė turinį“, – pasakojo UAB „Kauno autobusai“ Darbo planavimo skyriaus vadovė Augutė Steponaitienė.

Radiniai ilgai neužsibūna

Pasak pašnekovės, paprastai labai ilgai daiktų nelaiko. Šiuo metu seniausi daiktai yra rasti rugsėjo 17-ąją dieną. Kadangi kuo toliau, tuo labiau spaudžia šaltukas, vaikiškas striukes dar kurį laiką palaikys, mat tikisi, jog kreipsis savininkai ir pasiims.

Mobilusis telefonas taip pat jau čia guli apie tris savaites. Darbuotojos pasakojo, jog ant telefono uždėta kažkokių kodų ir neišeina atsiliepti. Į tą telefoną skambino ir mama, ir dar keli numeriai, tačiau taip ir nepavyko pranešti, kur daiktą galima atsiimti.

Keisčiausi radinių biuro daiktai

„Kauno autobusų“ darbuotojai neslepia, jog yra tekę į laikinas saugojimo lentynas priimti pačius keisčiausius daiktus. Kartais būna, jog senyvo amžiaus žmonės palieka lazdas, tad atėję į skyrių, savosios neranda. Bet kadangi tuo metu būna keli ramentai užsigulėję ir niekas jų nebūna pasigedę, tai darbuotojai leidžia pasiimti ir ne savo daiktą.

Buvo, jog vairuotojai po pamainos autobuse rado krepšį su stiklainiu raugintų kopūstų, duona ir kitais maisto produktais. A. Steponaitienė sako, jog paprastai maisto produktų ilgai nelaiko, mat tokie daiktai greit sugenda ir iš esmės yra beverčiai.

„Kitą kartą buvo, jog moteris paliko rankinę. Paskambina mums ir pasakoja, kas rankinės viduje yra, ant kokio lapelio koks vardas užrašytas. Galiausiai prisipažįsta, kad rankinėje dar yra ir nugertas butelis degtinės. Tą kartą moteris pat dieną atvyko pasiimti savo turto“, – prisiminė radinių skyriaus vadovė.

Visgi, pats keisčiausias radinys buvo prieš tris metus. Tuomet vairuotojas į radinių skyrių atnešė apatinio žandikaulio protezus. Darbuotojai neslepia, jog toks radinys sukėlė tikrai nemažai šypsenų. Deja, dantų savininkas taip ir neatsirado.

A. Steponaitienė pasakoja, jog į jų rankas buvo patekęs ir smuikas. Tuomet vidinėje kišenėje rado J. Gruodžio konservatorijos lipduką ir per mokyklą savininkė buvo surasta. Į „Kauno autobusus“ kažkada kreipėsi vyras, ieškojęs brangios fleitos, tačiau greičiausiai tokį radinį pasisavino kiti keleiviai.

Kur kreiptis dėl viešajame transporte paliktų daiktų?

Visi troleibusuose rasti daiktai keliauja į Islandijos pl. 209. Radiniai iš Kauno miesto maršrutų autobusų atiduodami Raudondvario plente 105. Dėl galimai autobusuose ar troleibusuose paliktų daiktų reikėtų kreiptis nemokamu telefonu 8 800 700 10.

UAB „Kauno autobusai“ darbuotojai tikina, jog reikėtų saugoti savo daiktus ir nekaltinti, jog nepavyko rasti. Darbuotojai atsakingi už saugų keleivių pervežimą, o ne už kažkieno paliktą turtą. Visgi, jei keleivis paliko ką nors viešajame transporte, darbuotojai geranoriškai paieškos daiktų ir grąžins tikriems savininkams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA