Ratas apsisuko: pedofilija kaltinami D. Kedžio ir N. Venckienės tėvai stojo prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Ratas apsisuko: pedofilija kaltinami D. Kedžio ir N. Venckienės tėvai stojo prieš teismą

delfi.lt 2015/10/29 10:19

Praėjo šešeri metai, kai 2009 metų spalio 5-ąją, kaip įtariama, Drąsius Kedys ėmė medžioti tariamo pedofilų klano narius bei nušovė teisėją Joną Furmanavičių ir savo dukters tetą Violetą Naruševičienę. Tačiau į teisiamųjų suolą sėdo ne kas kitas, o D. Kedžio ir buvusios Seimo narės Neringos Venckienės tėvai Andrius bei Laima Kedžiai.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje A. ir L. Kedžiai bei jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Visiems trims garliaviškiams pareikšti kaltinimai pagal BK 153 straipsnį. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Teismas byla nagrinėja už uždarų durų. Tai papiktino Kedžio šalininkus.

Tiesa, teismo posėdis ketvirtadienį buvo atidėtas, nes neatvyko nė vieno iš kaltinamųjų gynėjas.

Į teismą ketvirtadienį susirinko ir keletas Kedžių palaikytojų. Jie buvo įsitikinę, kad mergaitė negalėjo išsigalvoti tokių dalykų.

„Aš pragyvenau karą – buvau dar maža, tačiau viską prisimenu. Tačiau tokio karo, koks vyksta Garliavoje, daugiau nebus”, – teigė Kedžius palaikanti Janina.

Tuo tarpu visi trys kaltinamieji su žiniasklaida bendrauti atsisakė.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA