Kauno STT vadovas traukiasi iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Kauno STT vadovas traukiasi iš pareigų

BNS 2015/10/28 16:50
DELFI nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos viršininkas Darius Amšiejus iš pareigų traukiasi savo noru, spaudimo dėl to jis nepatyrė, tokią informaciją trečiadienį gavo Seimo Antikorupcijos komisija.

„Kalbėjau ne kartą su D.Amšiejumi, todėl perduodu jo žodžius, kad tai nesusiję (su spaudimu – BNS), daro tai savo noru“, – komisijos nariams sakė jos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius.

Jis taip pat perskaitė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto „darbiečio“ Artūro Paulausko raštu komisijai pateiktą informaciją.

„2015 metų spalio 23 dieną susitikau su STT Kauno valdybos viršininku Dariumi Amšiejumi, kuris patikino, kad joks spaudimas dėl jo priimto sprendimo išeiti iš tarnybos jam darytas nebuvo, sprendimą priėmė savarankiškai. STT tarnauja jau 20 metų ir nori keisti darbą“, – tvirtino A.Paulauskas.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius savo ruožtu Antikorupcijos komisijos narius patikino, kad būtų pradėjęs ikiteisminį tyrimą, jeigu turėtų informacijos apie neteisėtą poveikį pareigūnui.

Pasak D.Valkavičius, Kauno STT vadovas rugsėjo viduryje jam asmeniškai buvo užsiminęs, kad planuoja trauktis iš tarnybos, tačiau priežasties neatskleidė.

„Nepasakė, kodėl traukiasi iš šių pareigų“, – tvirtino prokuroras.

Anot V.Gailiaus, kuris gerai pažįsta D.Amšiejų, tik savižudis galėtų mėginti daryti įtaką ar spausti šį pareigūną.

„Darių Amšiejų priskiriu prie sąžiningų pareigūnų ir nerekomenduoju kam nors iš politikų būti savižudžiais ir bandyti daryti šitam pareigūnui spaudimą“, – teigė parlamentaras.

Pats pareigūnas į komisijos posėdį nekviestas, nes dar eina pareigas ir, pasak V.Gailiaus, nenorėta jam daryti kokio nors poveikio.

Spalio viduryje pranešta, kad STT Kauno valdybos viršininkas D.Amšiejus traukiasi iš pareigų nuo kitų metų sausio 30 dienos. Atsistatydinimo pareiškimą jis įteikė rugsėjo 25 dieną.

Žiniasklaidoje šis pareigūno pasitraukimas susietas su pradėtais ikiteisminiais tyrimais Druskininkuose.

D.Amšiejus STT Kauno valdybai vadovauja nuo 2012 metų sausio.

STT turi penkias valdybas: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA