Festivalio „Centras” atomazga: išskirtiniai Blixa Bargeld ir Gábor Lázár koncertai | Kas vyksta Kaune

Festivalio „Centras” atomazga: išskirtiniai Blixa Bargeld ir Gábor Lázár koncertai

Organizatorių nuotr.

Spalio 29 d. ir 30 d. Kaune pirmą kartą lankysis garsūs alternatyvios muzikos atstovai Blixa Bargeld (Vokietija) ir Gábor Lázár (Vengrija), surengsiantys įsimintinus pasirodymus X Tarptautiniame medijų meno ir muzikos festivalyje „Centras”.

[galerija kiek=””]

 

Spalio 30 d. (penktadienį) 20 val. 30 min. absoliučia muzikine legenda tapęs vokietis Blixa Bargeld atvyks į Lietuvą pristatyti savo įspūdingas vokalo galimybes Kauno kino centre „Romuva”. Tai – baigiamasis festivalio „Centras” renginys, vainikuosiantis net dešimties dienų trukmės programą.

Blixa Bargeld skaičiuoja jau daugiau nei tris dešimtmečius scenoje, kurioje buvo galima išvysti visko, nuo solinių pasirodymų iki plačiai pasklidusių bendrų projektų su kultine grupe „Einstürzende Neubauten“, atlikėju Nick Cave bei šiuolaikiniais muzikantais. Ir vyresniajai, ir jaunesniajai Lietuvos melomanų kartai gerai žinomas, visame pasaulyje linksniuojamas Blixa Bargeld nustebins improvizacijos gebėjimais, kurių pagrindinis įrankis – lygių neturintis balsas. Lankytojai turės galimybę susipažinti su pasirodyme „Rede / Speech” naudojama technika ir taip atsiverti tiesioginei kūrybai, atliekamai be jokių paslapčių.

Spalio 29 d. nuo 19 val. galerijoje „Meno forma” (Savanorių pr. 166) taip pat lankysis rinktiniai eksperimentinės muzikos atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio.

Įspūdingą šviesų ir garso pasirodymą žada vengras Gábor Lázár. Apkeliavęs per visą pasaulį ir įvertintas reikšmingų muzikos leidinių, atlikėjas atvyks atlikti naujausių savo kūrinių, kupinų emocinio intensyvumo ir muzikinių kontrastų.

Tą vakarą pasirodys lietuviai Refusenik, audio_z, ref/inter (Vygintas Orlovas) bei Tadas Zaranka. Refusenik (Arturas Bumšteinas) nuo 2000 m. bendradarbiavo su daugybe tarptautinių muzikos ir meno kūrėjų bei pristatė savo tarpdisciplininius projektus keliose dešimtyse parodų ir festivalių Europoje. audio_z (Tautvydo Bajarkevičiaus) projektas buvo pristatytas įvairiuose festivaliuose, koncertuose Lietuvoje bei tarptautinėje garso meno scenoje.

Daugiau informacijos www.cntrs.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA