Teismas pradėjo nagrinėti už nepilnametės bauginimą nuteisto B.Burgio skundą | Kas vyksta Kaune

Teismas pradėjo nagrinėti už nepilnametės bauginimą nuteisto B.Burgio skundą

BNS 2015/10/28 10:13
Archyvo/ DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti už sistemingą nepilnametės bauginimą nuteisto buvusio KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio skundą, kuriame jis prašo panaikinti ankstesnį nuosprendį ir jį išteisinti.

Pasak B.Burgio ir jo gynėjų, pirmosios instancijos teismo nuosprendis buvo nepagrįstas ir šališkas.

„Apeliacine tvarka nagrinėjant reikėtų pagaliau išnagrinėti prokuroro keturis kaltinamuosius epizodus. Kiekvieną iš jų gali paneigti net moksleivis. Ankstesnis teismas visiškai jų nenagrinėjo, net nebandė nagrinėti, tiesiog perrašė prokuroro kaltinimus į nuosprendį“, – po posėdžio žurnalistams sakė B.Burgis.

Jo teigimu, pirmasis kaltinamasis epizodas yra „absoliutus melas ir šmeižtas“, nes pirmą kartą kalbėdamasis su moksleive jis neturėjo priežasčių jos bauginti. Kaip pabrėžta B.Burgio skunde, šis pokalbis nebuvo įrašytas, todėl jo aplinkybės žinomos tik dviem jo dalyviams ir jis tvirtina nesakęs to, kas minima nuosprendyje.

Skunde taip pat nurodoma, kad vėlesniuose epizoduose gimnazijos direktorius nesiekė bauginti moksleivės, o jo „žodžių esmė, tikslas ir kontekstas buvo kitokie nei teigiama“. Skunde pabrėžiama, kad B.Burgio žodžių tikslas buvo pabrėžti, jog taisyklės turi būti vienodai taikomos visiems, o ne grasinti moksleivei.

Rugpjūčio 21 dieną Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys.

Teismas legalia priemone pripažino slapta gimnazistės padarytus garso įrašus, kuriuose užfiksuoti B.Burgio žodžiai.

Lengvinančia aplinkybe teismas pripažino tai, kad kaltinamasis savanoriškai atlygino nukentėjusiajai padarytą žalą.

Buvusiam gimnazijos vadovui skirta bausmė yra švelnesnė nei prokuroro prašytoji – jis prašė B.Burgį nuteisti pusantrų metų laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant metams.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.

Praėjusių metų pabaigoje KTU direktorius B.Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų, jam buvo pateikti įtarimai dėl grasinimų gimnazijos moksleivei.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA