Kauno pareigūnai įspėja: šis vyriškis mėgsta nesusimokėti | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai įspėja: šis vyriškis mėgsta nesusimokėti

Foto montažas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno m. Žaliakalnio PK) pareigūnai nustatė vyriškį (gimusį 1983 m.), mėgstantį neapmokėti sąskaitų už maistą. Pareigūnai maitinimo paslaugas teikiančius asmenis įspėja būti budriais, mat šis ne tik tikisi nemokamai pavalgyti, tačiau ir išgerti.

Rugpjūčio 11 d. apie 12.30 val. Kaune, Vilniaus g. esančiame bare vyriškis užsisakė balto vyno (150 ml.), amerikietišką vištienos kepsnį, šaltos arbatos kokteilį ir du pakelius cigarečių, kurių bendra vertė 17,50 eurų. Už maistą, gėrimus bei cigaretes neatsiskaitė.

Rugpjūčio 14 d. apie 15.28 val. kitame bare, taip pat esančiame Kaune, Vilniaus g., vyriškis užsisakė patiekalų, juos suvartojo ir atsisakė susimokėti už juos (Martini, karšti sumuštiniai, alaus rinkinys, svogūnai tešloje, apelsinų sultys).

Rugpjūčio 25 d. apie 10.25 val. kavinėje, esančioje Laisvės al., šis vyriškis užsisakė vaisių tyrės buteliuką, jį išgėrė ir nesusimokėjo. Tą pačią dieną apie 17.30 val. kavinėje, esančioje Kaune, T. Daugirdo g., vyriškis atsigėrė sidro ir už jį taip pat nesumokėjo.

Rugsėjo 27 d. 15.20 val. kavinėje, esančioje K. Mindaugo pr., vyriškis suvartojo maisto už 1,15 eurų ir atsisakė susimokėti. Tą pačią dieną 20.50 val. bare, esančiame Rotušės a., vyriškis užsisakė maisto už 13,80 eurų, o jį suvartojęs atsisakė susimokėti.

Spalio 21 d. 20.40 val. Kaune, Savanorių pr., prekybos centre esančioje picerijoje vyriškis suvalgęs tris porcijas didžkukulių ir išgėręs vyno, iš viso už 11,06 eurų, už jas nesumokėjo.

Visais minėtais atvejais vyriškis buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso ‎50 straipsnį „Smulkusis svetimo turto pagrobimas”. Smulkusis svetimo turto pagrobimas vagystės, sukčiavimo, pasisavinimo arba iššvaistymo būdu, kai nėra Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178, 182, 183, 184 straipsniuose numatytų sunkinančių aplinkybių, užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt šešių iki dviejų šimtų šešiasdešimties eurų arba administracinį areštą nuo dešimties iki trisdešimties parų.

Kauno apskrities policijos pareigūnų turimais duomenimis vyriškis panašius pažeidimus padarė jau septintą kartą, todėl raginame ir prašome būti atidžiais, susidūrus su šiuo vyriškiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA