Š.Jasikevičius išleido knygą | Kas vyksta Kaune

Š.Jasikevičius išleido knygą

Organizatorių nuotr.

Šiandien gimtojo Kauno knygyne „Pegasas“ savo autobiografinę knygą pristatė vienas žymiausių Lietuvos krepšininkų Šarūnas Jasikevičius. Atviras ir nuoširdus pasakojimas apie įsimintiniausias asmeninio gyvenimo ir karjeros detales, pirmąsias patirtis susidūrus su krepšiniu, derybas su elitinėmis komandomis sugulė į knygą „Laimėti neužtenka“, kurią parašyti Š. Jasikevičius patikėjo artimam savo draugui, italų žurnalistui Pietro Scribettai.

[galerija kiek=”20″]

Krepšininkas, kurio troško didžiausios Europos krepšinio komandos, kurio kiekvieną vasarą laukė nacionalinė rinktinė su tūkstantine sirgalių minia, savo istoriją pasakoja pirmuoju asmeniu, pateikdamas daugybę dar niekada negirdėtų detalių tiek iš savo asmeninio, tiek iš profesinio gyvenimo, rašoma išplatintame pranešime.

„Šios knygos gimimo idėja – komandinis darbas. Apie tai galvojau jau senokai, o pastūmėjo ir draugai, ir mano agentai Italijoje. Knygoje visiškai atvirai pasakoju tiek apie savo karjerą, tiek apie asmeninį gyvenimą – joje skaitytojai ras ne tik geras mano gyvenimo ir karjeros akimirkas, neslėpiau ir blogų dalykų, nebraukiau nė vienos knygos vietos. Visiškai pasitikėjau ją rašiusiu žmogumi – italų krepšinio žurnalistu P. Scribetta, kuris yra rengęs interviu su manimi bei tapęs geru mano ir agentų draugu“, – sakė Š. Jasikevičius.

Autobiografijos skaitytojams Š. Jasikevičius suteikia galimybę pabūti arčiau jo ir pamatyti, kuo gyveno žmogus, kuriam didžiulė meilė krepšiniui padovanojo įspūdingą karjerą, galybę apdovanojimų ir tarptautinį pripažinimą.

Pasak kartu su Š. Jasikevičiumi knygos pristatyme dalyvavusio žurnalisto, sporto komentatoriaus Lino Kunigėlio, knygos skaitytojai joje ras išties dar negirdėtų krepšininko gyvenimo ir karjeros detalių.

„Šarą pažįstu nuo 1998 metų, kai vykau komentuoti pasaulio krepšinio čempionato Graikijoje, o jis jau antrus metus žaidė už Lietuvos rinktinę. Nors jaučiuosi pažįstantis dar anksčiau, nes bendravau su jo tėvu Linu, kurį aplankęs matydavau po stiklu ant stalo padėtą Šaro nuotrauką ir girdėdavau, kaip tėvas juo didžiuojasi. Visgi, nors galima sakyti, kad pažįstu jį jau kokius 20 metų, pats knygoje radau tokių dalykų, kurie nustebino. Pavyzdžiui, tai, kad jis mokykloje žaidė vidurio puolėjo pozicijoje“, – pasakojo L. Kunigėlis.

Jo teigimu, knyga turėtų būti įdomi ne tik krepšinio gerbėjams, bet ir plačiajai visuomenei.

„Jeigu atvirai, šią knygą perskaičiau per vieną vakarą, o kitą dieną į darbą ėjau visiškai neišsimiegojęs, bet drąsiai sakau, kad buvo verta. Manau, kad ši knyga turėtų būti įdomi ne tik krepšinio entuziastams ir Šaro talento gerbėjams, bet ir visiems žmonėms, kurie domisi ryškiomis asmenybėmis, žmonėmis, iš kurių galima daug ko pasimokyti. Sprendimai, kuriuos jis priėmė, galėtų tapti pavyzdžiu ne tik sportinėje veikloje, bet ir kasdieniame gyvenime“, – sakė L. Kunigėlis.

Šiais metais „Laimėti neužtenka“ pasirodė italų, graikų bei lietuvių kalbomis. Susidomėjimą knyga taip pat parodė Ispanijos bei Izraelio leidėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA