Judriausioje Kauno sankryžoje pakeitė eismo tvarką: dalis vairuotojų ignoruoja ir papildomą ženklą | Kas vyksta Kaune

Judriausioje Kauno sankryžoje pakeitė eismo tvarką: dalis vairuotojų ignoruoja ir papildomą ženklą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nuo šeštadienio eismo dalyviai Kaune turi atkreipti dėmesį į pakeistą eismo tvarką Savanorių prospekto, Birželio 23-osios ir Žukausko gatvių sankryžoje. Nuo šiol, siekiant padidinti eismo pralaidumą minėtoje sankryžoje, nebegalima atlikti kairės pusės posūkio važiuojant iš Žukausko ar Birželio 23-osios gatvių.

Šioje sankryžoje, be pakeistų šviesoforų ir informacinių krypties lentelių, pastatytas ir laikinas ženklas, kuris, tikimasi, įspės neatidžius vairuotojus apie pakeistą eismo tvarką.

Tiesa, ne visi vairuotojai mato prieš pat sankryžą pastatytą papildomą ženklą ir jį ignoruoja darydami kelių eismo taisyklių pažeidimus. Kol kas pareigūnai tokių nebaudžia, tačiau jei vairuotojai eismo tvarką ignoruos ir toliau, žada imtis priemonių.

Šio sprendimo pagrindinis motyvas – padidinti transporto pralaidumą tiek šioje sankryžoje, tiek visame Savanorių prospekte. Dabar šioje sankryžoje piko metu susidaro didžiulės transporto spūstys, stringa autobusai ir troleibusai. Tokia pati tvarka galioja Savanorių prospekto ir Utenos bei K. Petrausko gatvių sankirtoje, kur tai pasiteisino“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA