Darbininkai gyventojų automobilius palaidojo po dideliu dulkių sluoksniu | Kas vyksta Kaune

Darbininkai gyventojų automobilius palaidojo po dideliu dulkių sluoksniu

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi gyventoja, tikindama, jog name vykdomi neaiškūs statybos darbai. Darbininkai lietuviškai nekalba, žmonės dūsta nuo dulkių ir nebuvo gauta jokių perspėjimų apie rekonstruoti pradedamą palėpę. Kauniečiai išsikvietė Valstybinės darbo inspekcijos atstovus.

„Nuo 8 valandos ryto pradėti palėpės rekonstrukcijos darbai. Čia dirbantys asmenys nekalba lietuviškai, tad kyla įtarimas, kad jie nelegalai. Darbų vadovas į kalbas nesileidžia.

Visos mašinos paskendusios dulkėse, langų neįmanoma atsidaryti, kondicionieriai stringa nuo dūmų, juodų, tokių kaip smalkės. Manome, kad nesilaikoma darbų saugos. Nes iš palėpės statybinis laužas metamas plastikiniu vamzdžiu į atvirą sunkvežimį. Aplinkiniai kosti, čiaudo, dulkių sluoksnis padengęs mašinas neatpažįstamai.

Vykdantieji darbus sako, kad skelbimas buvo įdėtas į mūsų laikraštį, tad tokiu būdu gyventojai ir darbuotojai turėjo būti informuoti, tačiau niekas apie šią rekonstrukciją ir tokio masto teršimą nebuvo informuotas“, – laiške dėstė skaitytoja Monika.

Miško gatvės 30-ojo namo gyventojai neapsikentė tokio savivaliavimo ir iškvietė darbų inspekcijos atstovus. Šie nustatė, jog yra daug darbų pažeidimų, tad šiuo metu palėpės remonto darbai sustabdyti.

Skaitytoja sako, jog darbus vykdančios įmonės atstovai prisižadėjo atlyginti gyventojams nuostolius ir nuplauti automobilius, kurie vos per pusdienį buvo padengti didele dulkių skraiste. Apie situaciją pranešusi kaunietė priduria: „Balkono grindys padengtos pilku dulkių sluoksniu. Man gaila tų žmonių, kurie paliko atvirus langus…“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA