VDU dėstytojai – tarptautiškiausi Baltijos šalyse | Kas vyksta Kaune

VDU dėstytojai – tarptautiškiausi Baltijos šalyse

Organizatorių nuotr.

Šiandien paskelbtuose QS kylančių Europos ir vidurio Azijos šalių universitetų reitinguose Vytauto Didžiojo universitetas užėmė itin aukštą 17 vietą tarp visų regiono universitetų pagal dėstytojų tarptautiškumą – šioje kategorijoje VDU pranoko visus ne tik Lietuvos, bet ir visų Baltijos šalių universitetus.

Iš viso reitinguota 150 geriausių regiono universitetų, tarp jų pateko penkios Lietuvos aukštosios mokyklos – daugiausiai iš visų Baltijos šalių. Reitingų rengėjai pažymi, kad, sprendžiant iš pasiektų rezultatų, visos trys valstybės turi regione paslankius, tarptautiniu mastu reikšmingus universitetus.

Bendruose kylančių Europos ir vidurio Azijos šalių reitinguose VDU užėmė 77-ą vietą. Daugiausiai taškų universitetui skirta už dėstytojų tarptautiškumą – ši kategorija atspindi institucijos bendruomenės ir mokymosi aplinkos įvairovę bei sėkmingai pritraukiamus akademikus iš kitų šalių. Pagal šį kriterijų VDU buvo įvertintas aukšta 17 vieta ir pralenkė visus Baltijos šalių universitetus, tarp jų ir Vilniaus, kuris liko 53 vietoje.

Pirmąją vietą bendruose kylančių Europos ir vidurio Azijos šalių reitinguose užėmė Lomonosovo Maskvos valstybinis universitetas.

QS kylančių Europos ir vidurio Azijos šalių universitetų reitingai („QS University Rankings: Emerging Europe & Central Asia (EECA)“ skelbiami antrą kartą. Vertinant aukštąsias mokyklas pritaikyta panaši metodologija, kaip ir anksčiau skelbtuose reitinguose „QS World University Rankings“, kuriuose VDU jau trečius metus iš eilės patenka tarp 800 elitinių viso pasaulio universitetų, išrenkamų iš apie 2,5 tūkst. stipriausių aukštųjų mokyklų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA