Kultūros ministras: Kaune gimsta daug gerų idėjų | Kas vyksta Kaune

Kultūros ministras: Kaune gimsta daug gerų idėjų

Kaunas.lt nuotr.

Kaune pirmadienį viešėjęs kultūros ministras Šarūnas Birutis vizitą užbaigė susitikimu su Kauno miesto ir rajono kultūros bei meno bendruomene. Už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus kultūrai ir menui apdovanotas Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis.

„Džiugu, jog Kauną aplankė kultūros ministras su visa savo komanda. Kaunas šiuo metu yra labai svarbiame kelyje. Mūsų laukia valstybės šimtmečio programa, Kauno modernizmo architektūros pretendavimas į UNESCO, tai pat – galimybė tapti Europos kultūros sotine. Mūsų laukia dideli iššūkiai, o miestas turi gerą šansą padaryti didelį proveržį“, – kalbėjo Kauno vicemeras, liberalų atstovas Simonas Kairys.

„Kaunas – laimingas miestas. Daug kas kritikuoja, kad ministerija daug dėmesio ir finansų skiria būtent Kaunui. Bet čia gimsta daug gerų idėjų. Daug čia gimusių projektų yra išmąstyti, išbaigti. Svarbu ne sienos, o turinys“, – akcentavo Š. Birutis.

„Kauno regionas yra išskirtinis ir ypatingas. Antras pagal dydį miestas, kuris turi šalia gražų Kauno rajoną, yra ypatingas mūsų kultūros politikos dalyvis. Geriausias dalykas, kurį padarėte iki šiol, yra parengta kultūros plėtros galimybių studija. Džiugina ir tai, jog iš visų viešųjų paslaugų Kaune kultūra vertinama geriausiai. Tai yra puikus rodiklis ir ne kiekviena savivaldybė galėtų tuo pasidžiaugti“, – teigė Kultūros ministerijos Regionų kultūros skyriaus vedėja Irena Seliukaitė.

Renginio metu buvo apdovanotas Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorius O. Daugelis. Jam iškilmingai įteiktas Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

„Įteikiu šį garbingiausią ministerijos ženklą O. Daugeliui, kuris daug dirbo, dirba ir dar dirbs. Profesionaliai, gerai. Pasaulis mus pažįsta, atranda per kultūrą“, – kalbėjo ministras.

Daugelis apdovanotas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už kultūros paveldo saugojimą ir sklaidą, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA