Per Džordanos Butkutės koncertą – akibrokštas neįgaliesiems | Kas vyksta Kaune

Per Džordanos Butkutės koncertą – akibrokštas neįgaliesiems

DELFI nuotr.

Nugriaudėjęs Džordanos Butkutės koncertas „Žalgirio“ arenoje gerus atsiminimus paliko ne visiems. Į koncertą atvykę neįgalieji matė tik kitų žmonių nugaras. Negana to, sulaukė ir pykčio proveržių.

Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Kauno regiono atstovas Audrius Kalvėnas Džordanos koncerte užfiksavo, kaip žmonės elgiasi su negalią turinčiais asmenimis. Pasak atstovo, neįgalieji su tokia problema susiduria beveik kiekviename renginyje.

Koncerto „Aš – Karalienė“ metu negalią turintys žmonės didžiąją dalį renginio buvo priversti stebėti kitų žmonių nugaras. Negana to, paprašius atsisėsti, dar ir sulaukė agresijos protrūkių, o pamačius, kad jie yra filmuojami, A. Kalvėnas vos neprarado savo telefono.

Pats prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio A. Kalvėnas tikina, jog yra tokia kretinų lankytojų rūšis, kuri nesupranta, kas yra sėdimos vietos. Neįgaliųjų atstovas paprašė priekyje stovinčių žmonių, kad šie atsisėstų, tačiau prašymas nebuvo išgirstas, mat priekyje stovėjo kiti žmonės. Jie atsisakė atsisėsti ir dar parodė vidurinį pirštą.

A. Kalvėnas pažymi, jog su panašiomis situacijomis vežimėlyje sėdintys žmonės susiduria beveik kiekviename renginyje. Žmonės užima jiems skirtas vietas, tad nuolat reikia prašyti, kad praleistų, mat ten kitiems yra gera vieta, kur matosi scena. Pasitraukę už nugarų lankytojai ima šokti ir stumdyti neįgaliuosius. A. Kalvėnas pasakoja, jog pasitaiko, kad žmonės ant galvų ir savo daiktus užmeta, taip parodydami, jog visiškai negerbia kitų.

Neįgaliųjų atstovas renginio organizatorių nekaltina, nes supranta, jog ant scenos neįgalių žmonių neužkels, tačiau pabrėžia, jog į renginius ateinantys žmonės turėtų būti kultūringesni.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA