Po skęstančio politiko gelbėjimo operacijos – pratybos lediniame vandenyje | Kas vyksta Kaune

Po skęstančio politiko gelbėjimo operacijos – pratybos lediniame vandenyje

Archyvo/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno mariose vyko pratybos – buvo imituoti spalio 10 d. naktį atlikti paieškos ir gelbėjimo darbai, kai didelių pastangų dėka ugniagesiams gelbėtojams iš ledinio vandens pavyko išgelbėti žymų Kauno politiką.

Tąkart, tamsiu paros metu, buksyruojant sugedusį katerį, iš jo iškrito ir pasimetė laivo kapitonas. Bendrakeleiviai įvykio nepastebėjo, nelaimės vietos nežinojo, žmogaus pasigedo tik praėjus nemažam laiko tarpui, pagalbos šaukėsi pavėluotai, todėl operatyviai atskubėjusiems ugniagesiams gelbėtojams ši gelbėjimo operacija tapo tikru iššūkiu.

Nors pagal liudininkų parodymus nukentėjusiojo reikėjo ieškoti apie 500 m spinduliu ties prieplauka, vėliau ji išsiplėtė iki 5 km, o galiausiai, po beveik valandą trukusios intensyvios paieškos, laimingo atsitiktinumo bei ugniagesių gelbėtojų sumanumo dėka sušalęs laivo kapitonas surastas už 3 km nuo prieplaukos.

Pratybos organizuotos siekiant tobulinti ugniagesių gelbėtojų įgūdžius dirbti ekstremaliom sąlygom, tamsiu paros metu, bei norint išsiaiškinti gelbėjimo darbų ant vandens parengties problemas, spręsti aprūpinimo gelbėjimo įranga klausimus.

Pratybose dalyvavo Kauno APGV 5-osios komandos narai, 3-iosios komandos gelbėjimo automobilis su valtimi, Garliavos komandos ugniagesių gelbėtojų skyrius su valtimi ir Operacinio vadovavimo skyriaus Budinčios pamainos bei vadovaujantys pareigūnai. Į pratybas atvyko ir Kauno APGV viršininkas Vidas Kerševičius, kuris objektyviai vertino pratybų dalyvių veiksmus ir davė vertingų patarimų gelbėtojų parengčiai tobulinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA