Kaune pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo rūkalus vežęs lietuvis | Kas vyksta Kaune

Kaune pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo rūkalus vežęs lietuvis

VSAT nuotr.

Kaune Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai su įkalčiais sulaikė užsienyje nuolat gyvenantį lietuvį – vyras automobiliu vežė kontrabandinius rūkalus.

[galerija kiek=””]

Pirmadienį popiet Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai vienoje Kauno gatvėje sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavusio 40 metų vyro, nuolat gyvenančio Anglijoje, bei transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad vairuotojas gali gabenti neteisėtą krovinį.

Automobilio apžiūros metu jo bagažinėje VSAT pareigūnai rado į maišus sukrautus ir pakavimo plėvele apsuktus 2 500 pakelių cigarečių „NZ Superslims“ ir „Fest“. Rūkalai pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Lazdijų rinktinės pareigūnai administracinę teiseną. Už padarytą pažeidimą lietuviui gresia bauda nuo 2896 iki 5792 eurų.

Vyras po apklausos paleistas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į Kauno miesto apylinkės teismą, kuris ir priims sprendimą dėl bausmės skyrimo.

Gabenti rūkalai laikinai saugomi Kybartų užkardoje, automobilis – Lieponos užkardoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA