Didžiausia tikimybė užsikrėsti gripu – Kauno mieste | Kas vyksta Kaune

Didžiausia tikimybė užsikrėsti gripu – Kauno mieste

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gripo sezonas kasmet skaičiuojamas nuo 40 – osios kalendorinės metų savaitės iki 20 – osios kitų metų savaitės imtinai. 2015-2016 m. gripo sezonas prasideda 2015 m. rugsėjo 28 d., o baigiasi 2016 m. gegužės 15 d. Gripo sezono metu labai padaugėja sergamumo gripu ir kitomis peršalimo ligomis atvejų, todėl svarbu žinoti situaciją, kad būtų galima laiku imtis atsargumo priemonių.

42 – osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra būdingas įprastam gripo sezonui ir siekia 69,4 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – rodiklis siekia 82,0 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai peršalimo ligos kamuoja Birštono gyventojus, kur rodiklis siekia 20,7 atv. Daugiausiai serga vaikai – net 65,6 proc. iš visų susirgusiųjų, praneša Kauno visuomenės sveikatos centras.

Registruojami pavieniai kliniškai nustatyti gripo atvejai.

Per savaitę sergamumas gripu ir ŪVKTI padidėjo Kauno mieste, Kauno, Jonavos, Prienų ir Raseinių ir Birštono rajonuose, o Kėdainių ir Kaišiadorių rajonuose – sumažėjo.

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi ir hospitalizuotas buvo vienas asmuo.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje kiek mažesnis nei praėjusiaisiais metais. Pernai 42-ąją metų savaitę Kauno apskrityje rodiklis siekė 61,6, Kauno mieste – 69,2, o Kauno rajone – 43,9 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

Kauno apskrities gydymo įstaigas jau pasiekė valstybės lėšomis finansuojama gripo vakcina, skirta rizikos grupių asmenims skiepyti. Primename, kad nemokamai pasiskiepyti nuo gripo gali vyresni nei 65 m. amžiaus asmenys, nėščios moterys bet kuriuo nėštumo laikotarpiu, asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, socialinės globos ir slaugos įstaigose gyvenantys asmenys bei sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai,- tereikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA