Kauno kamerinis teatras turi naują vadovę | Kas vyksta Kaune

Kauno kamerinis teatras turi naują vadovę

Organizatorių nuotr.

Prie Kauno kamerinio teatro vairo stoja teatrologė, menotyrininkė Jurga Knyvienė. Laikinąja direktore paskirta specialistė vadovauti teatrui pradėjo nuo šio pirmadienio.

Projekto valdymo patirties turinti specialistė nuo magistrantūros studijų tyrinėja institucinius santykius kultūros vadyboje. Praėjusį penktadienį J. Knyvienė Kauno kamerinio teatro aktoriams pristatė artimiausius planus.

„Iki naujųjų metų dirbsime pagal numatytą repertuarą, įprastu režimu. Tuo pačiu metu kursime naują teatro viziją, struktūruosime teatro veiklą. Jau anksčiau pastebėjau, jog teatras tapo neįdomus, todėl pirma užduotis bus išsiaiškinti, kas atsitiko“, – apie artimiausius planus pasakojo J. Knyvienė.

Tikisi naujovių

Pasak Kauno mero pavaduotojo, liberalų atstovo Simono Kairio, jau ne vienerius metus kamerinio teatro veikla kėlė daug klausimų.

„Kameriniam teatrui, lyginant su kitomis Kauno kultūros įstaigomis, skiriamas didesnis finansavimas. Tačiau matome, jog teatras neišnaudoja savo potencialo. Su dabar jau buvusiu vadovu taip pat neradome bendros kalbos. Labai tikimės, kad naujoji direktorė atnaujins teatrą, įpūs naujos energijos, taip pat didelį dėmesį skirs tarptautiniams projektams bei naujiems pastatymams“, – kalbėjo S. Kairys.

Neigiamos audito išvados

„Mūsų tikrai nenudžiugino gautos teatro audito išvados. Akivaizdu, jog senajai vadovybei trūko vadybinių įgūdžių. Su naujojo vadovo pagalba sieksime, kad teatras taptų lankomesnis bei matomesnis ne tik Kaune, bet ir už jo ribų“, – pabrėžė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

Pastaruosius 25 metus, nuo pat įkūrimo teatrui vadovavo Egidijus Tamošiūnas. Prieš dvejus ir prieš vienerius metus skelbti teatro vadovo konkursai neatsiradus kandidatų neįvyko. Pastaruosius dvejus metus E. Tamošiūnas direktoriaus pareigas ėjo laikinai. Jo sutartis pasibaigė praėjusį penktadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA