Kaune sukurtą meną demonstruoja Kelne | Kas vyksta Kaune

Kaune sukurtą meną demonstruoja Kelne

Organizatorių nuotr.

Kauno įvairių tautų kultūrų centro devyni jauni menininkai šį pirmadienį dalyvaus perfomanso „Kambariokai“ (ang. Roommates) premjeroje Kelno Arkadas teatre, Vokietijoje. Dvi savaites šis pasirodymas buvo ruošiamas kartu su menininkais iš Vokietijos bei Italijos įgyvendinant tarptautinį projektą „I-CARE – InterCulture Against Racism in Europe“, kuris buvo skirtas antidiskriminacijos, rasizmo ir pabėgėlių temoms. Numatyti du premjeriniai pasirodymai spalio 19 ir 20 d.

Šiam projektui menininkus (šokėjus, aktorius, muzikantus, ir medijų kūrėjus) atrinko Kauno įvairių tautų kultūrų centras, kuris yra šio projekto partneris Lietuvoje. Grupei vadovauja medijų menininkė Laima Penekaitė iš Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto. Projekte aktyviai dalyvauja ne tik lietuviai, bet ir tautinių bendrijų jaunimas – Lietuvos rusai, ukrainiečiai ir latviai.

Jie mokosi Vytauto Didžiojo universitete, Kauno A.Puškino gimnazijoje ir Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje. Vokietijoje jie prisijungė prie vietinių, o taip pat iš Italijos atvykusių menininkų, kartu surengė dviejų savaičių tarpkultūrines dirbtuves Heeko muzikos akademijoje ir, vadovaujant korėjiečių režisieriui Youngung Sebastian Kim a.k.a. Jaekwon, sukūrė tarpdisciplininį perfomansą, apjungiantį muziką, šokį ir medijas. Pavadinimas „Kambariokai” pasirinktas neatsitiktinai. Anot projekto iniciatorių, jis gerai iliustruoja skirtingų tautybių, kultūrų ir religijų santykių aktualumą bei šiandieninę tarpkultūrinės visuomenės problematiką.

Projektą organizuoja ROOTS & ROUTES Cologne (Vokietija). Projekto partneriai: Associazione culturale Fabbrica Europa (Italija) ir Kauno įvairių tautų kultūrų centras (Lietuva). Projektą finansuoja: ES programa „Erasmus+” ir Šiaurės Reino – Vestfalijos programa „ewoca³”. Lietuvos komandos dalyvavimą šiame projekte taip pat globoja Tautinių mažumų departamentas prie LRV ir Kauno miesto savivaldybė.

Per pastaruosius keletą metų Kauno įvairių tautų kultūrų centras itin išplėtojo tarptautines tarpkultūrines veiklas. Nuo 2014 m. pradžios tai jau 8 tarptautinis projektas, kuriame dalyvauja įstaigos suburtos komandos. Per šį laiką jau 36 žmonės aktyviai dalyvavo kultūrinėse veiklose užsienyje ir atstovavo Kauno miestą Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Kroatijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA