Kaune apsilankęs kultūros ministras įvardino Kauno išskirtinumą | Kas vyksta Kaune

Kaune apsilankęs kultūros ministras įvardino Kauno išskirtinumą

Kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį Kaune viešėjęs šalies kultūros ministras Šarūnas Birutis kartu su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu apžiūrėjo VI fortą, kurį ketinama pritaikyti kauniečių ir turistų reikmėms. Ministrui taip pat pristatyti kiti svarbiausi Kauno miesto planai.

[galerija kiek=”4″]

„Kaunas yra labai svarbus mūsų kultūrai. Kaunas ilgą laiką buvo laikinoji sostinė, kurioje yra tarpukario architektūros šedevrai, pripažinti dabar jau ir europiniu mastu. Todėl dėmesys tiek paveldui, tiek naujajai infrastruktūrai yra būtinas. Svarbu sudaryti etapiškumo planą ir pritraukti privačias investicijas, nes vien valstybės investicijomis tai padaryti būtų sudėtinga“, – akcentavo ministras Š. Birutis.

„Labai vertiname ministro skiriamą dėmesį Kaunui. Mūsų mieste yra daugybė kultūros objektų, kurių atnaujinti vien savo jėgomis tikrai negalėtume. Tikiu, kad kartu su ministerijos pagalba mes įgyvendinsime ne vieną svarbų projektą“, – tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto artimiausiuose planuose – VI forto sutvarkymas jame įkuriant Vytauto Didžiojo karo muziejaus karo technikos skyrių. Planuojama restauruoti forto teritorijoje esančias užnugario kareivines, kairiajame flange ketiname įkurti muziejaus, o dešiniajame – nuomojamas komercines patalpas. Projekto metu planuojama sutvarkyti ir žmonių poilsiui, švietimui ir pramogoms pritaikyti 12 ha dydžio forto teritoriją.

„Kalbant apie fortus ir jų pritaikymą visuomenės reikmėms, turime gražių pavyzdžių Lietuvoje ir pas kaimynus. Pavyzdžiui, Latvijoje yra panašus fortas, kuriame šiuo metu veikia puikus muziejus“, – pastebėjo ministras.

„Šiuo metu yra baigtas rengti VI forto tikslinis projektas. Gavus finansavimą VI forto restauravimo darbai galėtų prasidėti netrukus. Pasinaudodami užsienio partnerių patirtimi ketiname muziejui skirti tik dalį patalpų. Dalis patalpų būtų naudojama komercinėms reikmėms. Forto prieigose numatoma įrengti amfiteatrą, kuriame galėtu vykti įvairūs kultūriniai renginiai“, – akcentavo Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Kauno miesto vadovai kultūros ministrui taip pat pristatė planus prie Kauno pilies įrengti amfiteatrą, papasakojo apie pasirengimą „Europos kultūros sostinės 2022“ konkursui. Kultūros ministras kartu su Kauno meru aplankė galerijoje „Meno parkas“ veikiančią Lietuvos dailininkų sąjungos įkūrimo 80-mečiui skirtą parodą. Paskutiniąją vizito dalį kultūros ministras skyrė susitikimui su Kauno miesto bei rajono kultūros ir meno bendruomene.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA