Neatpažįstamai pasikeitusi Džordana surengė įspūdingą koncertą „Žalgirio” arenoje | Kas vyksta Kaune

Neatpažįstamai pasikeitusi Džordana surengė įspūdingą koncertą „Žalgirio” arenoje

delfi.lt 2015/10/17 21:10

Kaune surengtas Džordanos Butkutės koncertas, kokio dar joks Lietuvos atlikėjas nėra surengęs, taip tikina renginio organizatoriai. Minios Džordanos talento gerbėjų į koncertą pradėjo rinktis dar gerokai iki jo pradžios.

Koncertą Džordana ruošė itin kruopščiai. Tačiau pagrindinė idėja priklauso jos vyrui Elegijui ir dar keliems kolegoms.

Dėl itin originalios scenos idėjos, specialistų teko ieškoti net užsienyje. Lietuvoje nėra specialistų, kurie galėtų suprogramuoti tokį apšvietimą ir paruošti kai kurias išskirtines pasirodymo detales.

Beje, ši scena, kurią sukonstravo Elegijaus suburta komanda, tilptų ne visose Lietuvos arenose. Kad būtų galima išnaudoti visas jos galimybes, reikia daug erdvės. Scena yra judanti, tad šįvakar žiūrovai pamatys išties išskirtinį šou.

Dž. Butkutė daug dėmesio skyrė garso ir vaizdo išpildymui, drabužiai liko ne tokioje svarbioje vietoje. Vis tik moteris šįvakar pademonstravo kardinalius pokyčius. Džordana nusirėžė ilgus plaukus – nuo šiol ji trumpaplaukė. Be to, pernai ugniniais plaukais nustebinusi Džordana šįvakar pasirodė baltais plaukais.

Nors Dž. Butkutės koncertas Kaune vyks tik vieną dieną, gigantiškų užmojų scenos paruošimas truko tris paras. „Kad viską spėtume sumontuoti, dirbs 40 žmonių. Dabar tvirtiname tikslius grafikus, kad vieni kitiems netrukdytume ir viskas veiktų nepriekaištingai“, – pasakojo R. Bartusevičius.

Koncerto metu Džordana atliko ne tik gerai klausytojams pažįstamas savo dainas iš senų laikų, tačiau ir iš naujausio albumo „Kryžkelės“ bei keletą būsimo albumo dainų. Dž. Butkutė jau netrukus turėtų nustebinti nauju albumu, kuris dar neįrašytas tik dėl laiko stokos.

Šįvakar dainininkė pirmą kartą atliko dainas „Tavo diena“, „Veidrodėlis“, „Išduodu Tave“, „Užmerkiu akis“ ir „Abejinga Tau“. Nors susirinkusieji išgirdo ir legendinėmis tapusias: „Balta žalia“, „Dėl Tavęs“, „Man patinka“ ir daugelį kitų. Grandiozinį koncertą Džordana užbaigs daina „Nemylėjau Tavęs“.

Prieš atliekant Andriaus Mamontovo dainą „Kitoks pasaulis“, ekrane pasirodė vaizdo įrašas. A. Mamontovas pristatė, kad dabar „karalienė atliks karališką dainą“. Skambant dainai „Man patinka“, dainavo bene visi susirinkusieji. Daina skambėjo ir koridoriuje, kur būriavosi susirinkusieji.

Pirmiausia arenoje darbus pradėjo aukštalipiai, dirbantys ant pakabinimo konstrukcijų tinklo. „Numatyti 69 pakėlimo taškai, į kuriuos elektriniai keltuvai turės viską sukelti. Vėliau bus montuojama šviesos ir garso įranga bei pati scenos konstrukcija, kuri šįkart – ypač sudėtinga: atsiras sferinė dekoracija, specifinis rutulys. Scenos dizaineris Aurimas Vosylius minėjo, kad vien metalo konstrukcijų naudos virš 4 kilometrų. Tai įsivaizduokite, kaip viską reikės techniškai įgyvendinti. To mūsų praktikoje dar nebuvo, turint omenyje lietuvių atlikėjų pasirodymus“, – teigė R. Bartusevičius.

Džordana šiam pasirodymui ruošėsi metus. Visą sceną projektavo ir konstravo specialiai šiam pasirodymui. Ir nors tai tebus vienas koncertas, Dž. Butkutei negaila įdėto darbo.

Pernai turu, o šįmet grandioziniu koncertu nustebinusi Džordana tikina, kad dar turi kuo nustebinti žiūrovus, tad tai tikrai ne paskutinis šou.

Daugiau skaitykite DELFI

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA