Kauno naktinių barų ir klubų apsaugos politika – per vakarą ir 50 žmonių neįleidžia | Kas vyksta Kaune

Kauno naktinių barų ir klubų apsaugos politika – per vakarą ir 50 žmonių neįleidžia

Kas vyksta Kaune nuotr.

Žmonės piktinasi, jog susiplanuoja vakarą, o jį sugadina prie naktinių klubų stovintys apsauginiai. Klubų atstovai atskleidžia, kokių žmonių į pasilinksminimų vietas neįleidžia.

Prieš savaitę portale „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasiskundė, jog nebuvo įleisti į „Basement“ naktinį barą senamiestyje. Negana to, apsauginiai neįleistam vaikinui dar pasiūlė pasikeisti lytį. Klubo vadovai sako, jog klientai savomis spalvomis nudažė situaciją.

„Klientai tikrai gerokai pragrąžino. Tada atėjo tokie nagli chamai ir pradėjo apsaugai aiškinti, kad įleistų. Žmonės paskaito skelbimus, kad priimama nuo 18 metų, bet nepaskaito, jog apsauga gali be jokių priežasčių neįleisti. Paprastai mes į apsauginių darbą nesikišam, o jie būna ir 50 žmonių per vakarą neįleidžia. Mes problemų su apsauga neturime“, – kalbėjo „Basement“ vadovas Tomas Granskas.

Atstovo teigimu, klube „Basement“ apsaugininkai yra samdomi iš įmonės. Jie tikrina dokumentus, žmonių aprangą bei ar nėra vartoję psichotropinių medžiagų. Jei asmenys pasirodo įtartini, jų paprasčiausiai neįleidžia į vidų, kad ten būtų užtikrinta tvarka. „Jei žmonės kaip žmonės, problemų niekada nebūna“, – priduria T. Granskas.

Lankytojų filtravimas – pro kamerą

Kito Kauno naktinio baro vadovas Daivoras Judinas pasakoja, jog „Dejavu Party Bar“ taip pat darbuojasi apsaugininkai. Čia jie įdarbinti pagal darbo sutartis ir dirba tik bare. Tačiau įrengtos ir vaizdo stebėjimo kameros, kurių pagalba nusprendžiama, ar žmonės gali patekti į vidų.

„Kitoje kamerų pusėje sėdi atsakingas žmogus ir nusprendžia, ar atėję lankytojai gali patekti. Paprastai žiūrima ne tik į tai, ar žmonės neišgėrę, kaip elgiasi prie durų bet taip pat, kaip jie atrodo. Jei matoma, jog žmonės viduje dėl savo aprangos jausis nekomfortiškai, jų neįleidžiama“, – kabėjo „Dejavu Party Bar“ vadovas D. Judinas.

Atstovas pasakojo, jog kaip ir daugelyje klubų, čia galioja vadinamoji „face control“ sistema. Pasitaiko, jog žmonės yra įleidžiami, tačiau viduje padaugina alkoholinių gėrimų ir yra išprašomi lauk, tačiau visada stengiamasi paaiškinti, kodėl negali patekti į barą ar jame likti.

D. Judinas pasakoja, jog per penkerius darbo metus apsaugai bare nekilo didesnių rūpesčių. Viduje įrengti apsaugos greito reagavimo mygtukai, kurie iškviečia pastiprinimą, tačiau per tiek laiko dar neteko jo išbandyti.

Naktinis klubas be durų rankenos

Kauno vakarėlių liūtų pamėgtame „Anna Mesha” klube prie įėjimo pasitinka veidrodinės durys be rankenos. Durys atsiveria tik tokiu atveju, jei kompanija, bandanti patekti į šią linksmybių oazę, atitinka klubo „Face control”, kurį prižiūri specialiai paskirtas žmogus. Jis dirba prie klubo įėjimo durų ir reguliuoja, kas gali patekti vidun, o kam vakaras šiam klube neįmanomas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA