Zoologijos sode – rudens palydėtuvės | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sode – rudens palydėtuvės

DELFI nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas šeštadienio popietę pakvietė visus savo draugus, kurie stengėsi ir rinko miško skanumynus zoo sodo augintiniams.

[galerija kiek=”32″]

Aštuntus metus iš eilės zoologijos sodas skatina kauniečius rinkti ąžuolo giles, kurios skiriamos zoologijos sodo gyvūnams. Kaip ir kasmet, rinkusieji giles ne tik prisidės prie zoologijos sodo gyvūnų gerovės, tačiau buvo apdovanoti apsilankymu zoologijos sode.

Šeštadienį apsilankę vieninteliame zoologijos sode Lietuvoje, lankytojai galėjo paskutinį kartą šiais metais išvysti tropinių šalių gyventojus, kurie ruošiasi žiemoti, o su lankytojais susitiks jau tik pavasarį.

Šiais metais prie akcijos itin aktyviai prisijungė Kauno mokymo įstaigos, kurių auklėtiniai rinko rudens gėrybes savo mylimiems gyvūnams.

Kasmet vykstančios akcijos „Gilė“ metu surinktos ąžuolo gilės naudojamos gyvūnų pašarams bei gyvūnų užimtumui rengti.

Ąžuolo gilė yra ypač naudingas ir kaloringas papildas daugelio gyvūnų racione. Jame yra aukštos kokybės baltymų, įvairių vitaminų bei mineralų. Jomis paįvairinamas stumbrų, zebrų, antilopių, ožkų, begemotų, tapyrų ir kitų kanopinių žinduolių, beždžionių, graužikų ir kai kurių paukščių racionas. Gilės zoologijos sodo gyvūnams į jų racioną įtraukiamos kasmet – tai natūralus ir naudingas jų pašaro priedas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA