Meno kūrėjams atvertos naujos durys Raudondvaryje | Kas vyksta Kaune

Meno kūrėjams atvertos naujos durys Raudondvaryje

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio pavakarę Kauno rajone, Raudondvaryje oficialiai atidarytas Raudondvario dvaro menų inkubatorius, kuriame turės galimybę reziduoti jaunieji menininkai, mokantys ir galintys kurti.

[galerija kiek=”12″]

Menų inkubatorius įrengtas buvusiose žirgyno patalpose, sukuriant atskiras ekspozicines ir kūrybines erdves meno žmonėms, kurie čia kurs bei eksponuos savo sukurtus darbus.

Čia jau įsikūręs ir medžio drožimu užsiimantis Aidas Velžys pasakojo, kad jį sudomino palankios nuomos sąlygos bei įkvepianti aplinka. Menininkas teigė, kad jaunesniems kūrėjams – čia rojus, nes jie turi galimybę patalpas gauti nemokamai. Susidomėję kurti šiame menų centre, turėtų pildyti paraišką, skirtą naujojo inkubatoriaus rezidentams.

Menų inkubatoriuje jau reziduoja minėtas tautodalininkas, merginos, kuriančios iš lietuviško aukso – gintaro, taip pat ekologiškų žvakių kūrėjai.

Viso menų inkubatoriaus komplekso įrengimas kainavo beveik 2 mln. eurų, didžioji lėšų dalis skirta iš Europos sąjungos fondų.

Planuojama, kad naujasis menų inkubatorius Raudondvario dvaro komplekse sutelks įvairių sričių meno kūrėjus, jų grupes ir su menu susijusius verslus plėtojančius asmenis vienoje erdvėje. Čia taip pat bus siekiama sudaryti sąlygas menininkams kurti bei pristatyti visuomenei savo darbus, pradėti nuosavą verslą, plėtoti su menu susijusius verslus, vystyti menininkų tarptautinį bendradarbiavimą, skatinti bendruomenę aktyviau dalyvauti kultūriniame gyvenime ir prisidėti prie kultūros paveldo išsaugojimo.

XIX a. viduryje Raudondvario dvaro komplekso ūkiniame kieme pastatytos puošnios U raidės plano neogotikinės mūrinės arklidės, su įrengtu žirgynu ir maniežu, po II p. k. veikė kaip  mašinų–arklių nuomos punktas, o 1950 m. jis virto mašinų–traktorių stotimi. Šiandien šios arklidės – tai modernus ir kartu išsaugojęs savo istorinę praeitį architektūros paminklas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA