Siūloma vasarines padangas drausti tik nuo gruodžio | Kas vyksta Kaune

Siūloma vasarines padangas drausti tik nuo gruodžio

BNS 2015/10/16 09:30
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Susisiekimo ministerija siūlo keisti padangų naudojimo tvarką – leisti ilgiau važinėti vasarinėmis padangomis.

Vasarines padangas siūloma drausti tik nuo gruodžio 1-osios iki kovo 1 dienos. Dabar toks draudimas galioja nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos.

Nuo lapkričio 10 iki lapkričio 30 dienos ir nuo kovo 2 iki kovo 31 dienos siūloma drausti važinėti su vasarinėmis padangomis, kai važiuojamoji kelio dalis yra apsnigta ar apledėjusi.

„Eismo dalyviai turėtų vertinti oro sąlygas ir esant pakankamai šiltiems orams lapkričio ar kovo mėnesiais galėtų eksploatuoti transporto priemones su vasarinėmis padangomis“, – aiškina ministerija.

Teigiama, kad šis pakeitimas būtų ypač aktualus sezoninių transporto priemonių (mopedų, motociklų) vairuotojams, kuriems pirkti žiemines padangas dėl trumpo naudojimo laikotarpio ekonomiškai netikslinga, taip pat kyla problemų dėl tam tikrų matmenų žieminių padangų, kurios nėra gaminamos.

Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo skyriaus vedėjas Vidmantas Pumputis LRT radijui penktadienį teigė, kad šie pakeitimai gali įsigalioti jau šiemet. Pirmadienį juos numato aptarti Saugaus eismo komisija.

„Vyriausybės posėdyje turėtų būti aptariama trečiadienį ir galbūt jau ateinančią savaitę bus priimti sprendimai“, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA