Įtariamas kartelinis susitarimas dėl kino bilietų kainų | Kas vyksta Kaune

Įtariamas kartelinis susitarimas dėl kino bilietų kainų

R. Tenio nuotr.

Konkurencijos taryba baigė papildomą tyrimą dėl UAB „Forum Cinemas“, UAB „Multikino Lietuva“ ir UAB „Cinamon Operations“ veiksmų, galimai ribojusių konkurenciją kino filmų demonstravimo rinkoje.

Po atlikto tyrimo nustatyta, kad šie Vilniuje ir Kaune veikiantys kino teatrai derino kino bilietų kainas ir taip galimai dalyvavo karteliniuose susitarimuose.

Pranešimo apie baigtą tyrimą medžiaga yra skirta tik pažeidimu įtariamoms įmonėms ir suinteresuotoms šalims. Išsiųsdami pranešimą, Konkurencijos tarybos įgalioti pareigūnai informuoja įstatymo pažeidimu įtariamus asmenis apie tyrimo išvadas, tačiau tyrimo išvadų išsiuntimas dar nereiškia, kad įstatymo pažeidimas jau yra nustatytas.

Drauge su pranešimu, pažeidimu įtariami asmenys gauna galimybę susipažinti su tyrimo medžiaga bei raštu pateikti savo paaiškinimus. Paaiškinimai taip pat gali būti teikiami žodžiu per viešą posėdį, kuriame yra išklausomi pažeidimu įtariami asmenys ir kiti suinteresuoti asmenys. Konkurencijos taryba, priimdama galutinį sprendimą, įvertina ir atsižvelgia į visus šalių paaiškinimus.

Primename, kad pirminį tyrimą Konkurencijos taryba baigė 2015 m. balandžio mėn. Įvertinusi šalių pateiktus paaiškinimus, Konkurencijos taryba nusprendė atlikti papildomą tyrimą, kad būtų visapusiškai įvertintos su tyrimu susijusios aplinkybės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA