Kauno technologijos universitete – Nobelio premijos laureato paskaitos | Kas vyksta Kaune

Kauno technologijos universitete – Nobelio premijos laureato paskaitos

Kauno technologijos universitete (KTU) šią savaitę lankysis ir paskaitas skaitys bei kūrybines dirbtuves ves Nobelio premijos laureatas Anilas Markandya. Aplinkosaugos ekonomikos korifėjumi vadinamas profesorius šioje srityje dirba daugiau nei 30 metų. Kembridžo universitetas mokslininką yra paskelbęs vienu iš 50-ies įtakingiausių tvarumo mąstytojų pasaulyje.

Prinstono, Berklio, Harvardo, Bato universitetų profesorius, Baskų klimato kaitos centro mokslinis direktorius buvo vienas pagrindinių 3-ios ir 4-os Klimato kaitos pokyčių ataskaitos, kurią rengia Tarpvyriausybinė darbo grupės dėl klimato pokyčių, autorių. Ketvirtoji ataskaita 2007 m. buvo įvertinta Nobelio taikos premija.

Spalio 15 d. KTU „Santakos“ slėnyje A. Markandya skaitys viešą paskaitą akademinei bendruomenei „Tvarumas ir žalioji ekonomika: senas vynas naujuose buteliuose?“ bei ves kūrybines-mokslines dirbtuves „Tarpdisciplininių mokslinių tyrimų plėtra tvariai ateities ekonomikai“. Daugiau informacijos apie renginį rasite ČIA. Atskirą paskaitą mąstytojas skaitys KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto (EVF) studentams ir dėstytojams.

„Anilas Markandya yra vienas iškiliausių aplinkosauginės ekonomikos korifėjų pasaulyje. Aplinkosauginė ekonomika – tarpdisciplininė tyrimų sritis, apjungianti socialinius bei fizinius mokslus, todėl vieno žymiausių šios srities ekonomistų perduodama patirtis yra itin svarbi ne tik KTU Ekonomikos katedrai, Ekonomikos ir verslo fakultetui, Universitetui, bet ir visai Lietuvos mokslinei bendruomenei.

Tikime, kad jo paskaita akademinei visuomenei bei mokslinės dirbtuvės leis pajausti pasaulinių aktualijų pulsą šioje tyrimų srityje, formuoti naujas mokslo tyrėjų grupes bei duos impulsą naujiems perspektyviems mokslo tyrimams atsirasti, kurie bus vertingi mokslui ir visuomenei“, – sako KTU EVF docentė Jūratė Pridotkienė.

A. Markandya yra daugelio knygų apie žaliąją ekonomiką autorius. Daugiausiai profesoriaus publikacijų išleista klimato kaitos, aplinkos vertinimo, aplinkos politikos, energetikos ir aplinkos, žaliosios apskaitos, makroekonomikos ir prekybos sričių tematika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA