Savaitgalį Kaune praūžusiame senturgyje – nematytas dalyvių skaičius | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kaune praūžusiame senturgyje – nematytas dalyvių skaičius

Organizatorių nuotr.

Nuo penktadienio iki sekmadienio prekybos miestelyje „Urmas“ vykęs sendaiktininkų ir antikvarų susibūrimas sulaukė rekordinio, beveik pusės tūkstančio, dalyvių skaičiaus ir kaip niekad didelio būrio svečių iš užsienio.

Renginys sulaukė ir išskirtinio kauniečių bei miesto svečių dėmesio. Kiekvieną mugės dieną prekybos miestelį aplankė po maždaug 50 tūkst. lankytojų, o tai – dvigubai daugiau nei eilinę dieną.

„Tai – puiki šventė ne tik sendaikčių ir antikvaro mėgėjams, kolekcininkams, bet ir visam miestui. Kaunas ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regione bei kitose kaimyninėse šalyse įgyja naują – didelio ir patikimo sendaikčių ir antikvarinių daiktų centro statusą.

Tai rodo vis gausėjantis svečių iš užsienio skaičius. Pavyzdžiui, šį kartą atvyko kaip niekad daug lenkų. Visada atvažiuoja daug latvių, nemažai estų, rusų, vis daugiau – čekų ir vokiečių“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Šį kartą mugės lankytojus maloniai stebino ypač gausus baldų, namų interjero detalių, įvairių aksesuarų pasirinkimas. Kaip visada lankytojai galėjo įsigyti ir senovinių monetų, knygų, indų, istorinės atributikos, pašto ženklų ir daug kitokių įvairius istorijos laikotarpius menančių senienų.

Tai buvo paskutinis turgus šiemet, tačiau kitais metais tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ ir vėl bus rengiamas tris kartus per metus: kovo, gegužės ir spalio mėnesiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA