Užsienio studentai gyvina Ąžuolyno skverą | Kas vyksta Kaune

Užsienio studentai gyvina Ąžuolyno skverą

Praėjusios savaitės pabaigoje į Ąžuolyno parką užsukusios kauniečius nustebino didelis užsienio studentų, kurie švarino aplinką, grėbė lapus, ravėjo žoles iš grindinio.

Daugiau nei 40 Erasmus studentų tinklo (ESN Lietuva) narių iš Indijos, Turkijos, Prancūzijos, Afganistano, Belgijos, Azerbaidžano, Pietų Korėjos siekė bendro tikslo – sutvarkyti Ąžuolyno skverą, kurį atgyvino gegužės mėnesį, švęsdami Europos jaunimo savaitę.

Ši vieta buvo pasirinkta ne atsitiktinai – šiame parke studentai praleidžia daug laiko: ilsisi, mokosi, vaikščioja bei sportuoja. Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas su pavaduotoja Daiva Sabiničiene apmokė jaunuolius iš Indijos, kaip naudoti mechaninę žoliapjovę – juk ne kasdien studentams tenka imtis tokių darbų.

Kartu su jaunimo reikalų koordinatore Margarita Navickaite studentai per porą valandų Ąžuolyno skverą pavertė jaukia vieta laisvalaikio praleidimui ir susitikimui su draugais.

„Gera matyti, kad dauguma gegužės mėnesį pasodintų gėlių ir augalų išliko, suolai taip pat nesugadinti – nebent vienas kitas meilės prisipažinimas. Tai rodo, jog visuomenė vertina kitų atliktą darbą ir nori savo miestą matyti gražesnį“, – teigė jaunimo reikalų koordinatorė M. Navickaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA