Rožiniai bėgikai nuspalvino miestą | Kas vyksta Kaune

Rožiniai bėgikai nuspalvino miestą

R. Tenio nuotr.

Antrus metus iš eilės gausi rožiniai apsirengusių bėgikų minia bėga miesto gatvėmis. Pagrindinė maratono idėja – atkreipti visuomenės dėmesį į krūties vėžį bei paremti brangius tyrimus.

„Kauno miesto maratono“ organizuojamas renginys šiemet sulaukė dar didesnio žmonių susidomėjimo. PINK RUN su BENU bėgime dalyvavo per 1400 bėgikų ne tik iš Kauno, bet taip pat ir iš kitų miestų. Į renginį atvyko svečiai ir iš Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Olandijos ir Lenkijos. Tarp bėgančių buvo ir krūties vėžiu sergančių ar jau šią kovą laimėjusių moterų.

„Susidomėjimas šiuo, antrus metus iš eilės organizuojamu, renginiu pranoko visus mūsų lūkesčius. Užsiregistravo du kart daugiau dalyvių nei prieš metus. Surinkome ir kelis kartus daugiau paramos, kurią skirsime moterų krūties vėžio prevencijai ir finansuosime krūties tyrimus jaunoms ir į padidintos rizikos grupę patenkančioms moterims“, – sakė renginio organizatorius Algirdas Pukis

Prieš renginį jau buvo paaukota apie 6 tūkst. eurų, tačiau suma dar galėjo išaugti, mat žmonės aukoja ir viso bėgimo metu. Paramą paskirstyti bus patikėta krūties vėžiu sergančių moterų draugijoms „Alma“ ir „Eivena“.

Šis maratonas išsiskiria tuo, jog iš tolo matosi bėganti rožiniai balta minia. Dalyviai pasipuošė rožiniais marškinėliais bei kaspinėliais. Vyrai nepatingėjo rožine spalva nusidažyti ir barzdas, tad bėgikai tikrai išsiskyrė iš kitų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA