Ekstremalaus sporto entuziastas Redas: Kaunas visada bus mano namai | Kas vyksta Kaune

Ekstremalaus sporto entuziastas Redas: Kaunas visada bus mano namai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno Santakos parke įrengtus naują riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parką, ištisomis dienomis ir vakarais čia aktyviai laisvalaikį leidžia dešimtys ekstremalaus sporto entuziastų. Pokalbis su BMX dviračių bendruomenės atstovu, 18-os metų studentu Redu Pilsudskiu – apie sportą, atnaujintą parką Santakoje bei tai, kaip Kauną mato šiuolaikinis jaunimas.

Kaip vertinate naująjį ekstremalaus sporto parką? – paklausėme R. Pilsudskio.

Pastaruosius metus ši aikštelė atrodė tragiškai. Visur buvo skylės, važinėti buvo tikrai pavojinga. Daug traumų turėjom tiesiog dėl prastų sąlygų. Tuo tarpu dabar turim fantastišką, geriausią Lietuvoje parką ir tuo labai džiaugiamės. Manau, kiekvienas man pritartų. Turime daug smagaus laiko čia ir galimybes save realizuoti, o svarbiausia – progresuoti.

Ar po naujos aikštelės atidarymo padidėjo susidomėjimas ekstremaliu sportu?

BMX dviračių, riedlenčių ir paspirtukų sportas nėra labai žinomas Lietuvoje, bet tikrai matome ženkliai didesnį naujų atletų skaičių ir tikimės, jog ši tendencija tik augs toliau ir matysime daugiau naujų talentingų veidų.

Ar Kaune reikėtų daugiau ekstremalaus sporto aikštelių?

Be abejonės reikėtų. Vienam parke savęs realizuoti neįmanoma, nes kiekvienos rampos specifika skiriasi. Kiekvieną rampą išnaudojame vis skirtingai. Dėl to tų parkų turėtų būti daugiau. Viename parke vienu metu negali važinėti daug žmonių.

Kaip Kauną mato jaunas žmogus?

Džiugu, jog Kaune vyksta pokyčiai, kurie yra ryškiai matomi ne tik sporto aikštelėse, bet ir pačiame mieste. Matome, kaip ženkliai pagerėjo pačių gatvių kokybė, atnaujinami pastatai, miestas gražėja. Kaunas yra nuostabus miestas, čia visada bus mano namai. Kiekvieną kartą išėjęs į miestą, aš einu su šypsena. Šiuo metu Kaune studijuoju statybos inžineriją. Šią profesiją pasirinkau neatsitiktinai – ateityje svarstau galimybę pastatyti ne vieną tokį parką. Beje, ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA