Mažametis komoje: skubiai reikalingas kraujo plazmos donoras | Kas vyksta Kaune

Mažametis komoje: skubiai reikalingas kraujo plazmos donoras

Archyvo nuotr.

Skubiai reikalinga pagalba mažamečiui vaikui. Berniukas guli komoje. Tam, kad gyvybė neužgestų, nedelsiant reikalingas kraujo plazmos donoras. Toks kauniečių pagalbos šauksmas pasiekė portalą „Kas vyksta Kaune” vėlyvą antradienio vakarą.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją parašė skaitytojai su labai rimtu prašymu. Šiuo metu Vaikų intensyvios terapijos skyriuje komos būsenoje guli mažametis A.K. Jam skubiai reikalingas kraujo plazmos donoras, nes šiuo metu jos sunaudojama itin daug, o Kraujo centrui plazmos gali ir pritrūkti.

Kraujo plazmos donorais gali būti pilnamečiai asmenys, kurių svoris ne mažesnis nei 50 kilogramų. Taip pat tinka visos kraujo grupės.

Paaukoti vaikui kraujo plazmos galite Kauno klinikų Kraujo centre (Eivenių g. 2), kuris dirba tik darbo valandomis, darbo dienomis nuo 8 iki 18, o šeštadieniais – 9-14 val. Aukoti kraujo kitu metu, nei nurodyta, nėra galimybės, nes Kraujo centras dirba tik nurodytu laiku.

Su redakcija susisiekė ir mažylio tėvai. Jie informuoja, jog plazmos rytojui dar užteks, tačiau kaip bus poryt, nežinia. mažyliui taip pat reikia pirmos neigiamos kraujo grupės.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau ne kartą dalinosi artimųjų paskutiniu pagalbos šauksmais ir skelbė apie skubią kraujo donorų paiešką. Tuomet per beveik dvi dienas kraujo paaukojo per 200 žmonių, tad tikimės, jog ir šį kartą parodysime, kad galime būti vieningi, vardan kilnaus tikslo, padėti kitiems ir gelbėti gyvybes.

Paaukokime kraujo plazmos ir išgelbėkime vaiko gyvybę!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA