Petrašiūnuose keičiasi eismo tvarka: nelieka atskiros kairiojo posūkio juostos | Kas vyksta Kaune

Petrašiūnuose keičiasi eismo tvarka: nelieka atskiros kairiojo posūkio juostos

R. Tenio nuotr.

Eismo saugumo komisijos nariai atkreipė dėmesį į vairuotojų prašymą, tad T. Masiulio gatvėje nelieka atskiros juostos, vedančios į prekybos centrą. Abi juostos leis važiuoti tiesiai, o į kairę sukti teks prasiskverbimo būdu. Tikimasi, jog tai padės sumažinti eismo spūstis.

Gyventojai skundėsi dėl T. Masiulio gatvėje esančios šviesoforu reguliuojančios sankryžos sakydami, jog viena eismo juosta, leidžianti važiuoti tiesiai, gerokai prailgina kelionę namo. Dėl šios priežasties susidarydavo ilgi kamščiai, tad eismo saugumo komisijos buvo prašoma panaikinti kairįjį posūkį į PC „Maxima“ ir leisti abiem juostomis judėti tiesiai. Kad susidarydavo kamščiai pastebėjo ir eismo saugumo specialistai.

„Vasarą dėl remontų buvo leista važiuoti abiem juostomis, manau, kad turėtų taip būti ir toliau, nes dėl susiaurėjimo į vieną juostą, nuo „Maximos“ eilės driekdavosi iki LESTO arba išvis, prasidėdavo dar ant hidroelektrinės“, – posėdžio metu diskutavo eismo komisijos nariai.

Kiti komisijos nariai sakė, jog šviesoforas ir viena eismo juosta nieko nestabdo, nes jis nuo 20 valandos yra išjungiamas ir nedaro jokios įtakos. Pasak narių, eismą labiau stabdo T. Masiulio ir R. Kalantos gatvėse esantis žiedas. Visgi, po ilgų diskusijų nuspręsta leisti vairuotojams T. Masiulio gatve važiuoti tiesiai abiem eismo juostomis, o norintys pasukti į prekybos centrą, turės ieškoti tarpo automobilių sraute.

„Gyventojus šviesoforas šioje vietoje psichologiškai erzina. Vienas iš variantų – naikinti kairiąją šviesoforo fazę į „Maximą“, taip paliekant įvažiavimą į parduotuvę prasiskverbimo būdu. Toliau turi būti ženklas dėl susiaurėjimo, nes normalios keturios juostos yra tik prie „Maximos“. T. Masiulio gatvėje ir dabar toks ženklas yra, nes kelias neišplatintas, tad už sankryžos yra nepilnos keturios juostos. Šioje vietoje vairuotojai patys turės prisiimti atsakomybę. Eksperimentiniu būdu pažiūrėsime, kaip toliau vystysis srautai“, – posėdį užbaigė transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Taigi, artimiausiu metu T. Masiulio gatvėje turėtų geriau pasiskirstyti automobilių srautai, nes vairuotojai, atvažiavę nuo Algirdo Brazausko hidroelektrinės, galės toliau važiuoti dviem eismo juostomis, o ne viena, kaip kad buvo iki šiol. Norintys pasukti į kairę pusę ir patekti į prekybos centro automobilių aikštelę, turės išlaukti, kol tarp priešinga kryptimi važiuojančių automobilių atsiras saugus tarpas ir tada atlikti manevrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA