Estui nepavyko apgauti Kauno kriminalistų | Kas vyksta Kaune

Estui nepavyko apgauti Kauno kriminalistų

Asociatyvinė/R. Tenio nuotr.

Šių metų rugsėjo 21 d. gautas pranešimas, kad laikotarpiu nuo rugsėjo 20 d. 19.00 val. iki rugsėjo 21 d. 13.00 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., buvo pavogtas 1971 m. gimusio Estijos piliečio kelkraštyje stovėjęs automobilis „Toyota RAV4“ (2015 m. laidos), estiškais valstybiniais numeriais. Padaryta 22 000 eurų žala.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 178 str. 3 d.

Ikiteisminio tyrimo metu, Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnai nustatė, kad Estijos pil. melagingai pranešė apie nebūtą nusikaltimą, kadangi minėtą automobilį, ,,Toyota RAV4“ jau buvo pats pardavęs. Todėl ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal LR BK 178 str. 3 d. buvo nutrauktas, o 1971 m. gimusio vyro atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą pagal LR BK 236 str. 1 d.

Jau rugsėjo 23 d. byla buvo perduota teismui. Už šį nusikaltimą LR BK numatyta viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA