Kauno klinikinės ligoninės gydytojai nigeriečiui atstatė 7 centimetrais sutrumpėjusią koją | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinės ligoninės gydytojai nigeriečiui atstatė 7 centimetrais sutrumpėjusią koją

VšĮ Kauno klinikinės ligoninės traumatologai Tadas Levickis ir Donatas Senkanec sėkmingai atliko sudėtingą operaciją Nigerijos piliečiui – atstatė po šlaunikaulio lūžio ir neteisingo gydymo net 7 centimetrais sutrumpėjusios kojos ilgį.

Iš Afrikos į Lietuvą verslo reikalais atvykęs vyriškis kreipėsi į VšĮ Kauno klinikinės ligoninės medikus, nes jį jau kelis mėnesius kamavo nuolatinis kojos skausmas. Šių metų balandį tėvynėje afrikietį partrenkė sunkvežimis. Vyrui diagnozuotas šlaunikaulio lūžis, jis buvo nuvežtas į vietos ligoninę. „Ten medikai taikė pasenusį ir nepakankamą tokiais atvejais gydymą – paprasčiausiai sutvirtino koją gipsu“, – pasakojo VšĮ Kauno klinikinės ligoninės traumatologas ortopedas Donatas Senkanec.

Vyras lovoje pragulėjo apie tris mėnesius, bet kojos kaulas nesuaugo, jis buvo nestabilus. Kojos sausgyslės ir raumenys ėmė trauktis, dėl to koja sutrumpėjo 7 centimetrais. Nepaisant to, vyras sukandęs dantis pradėjo vaikščioti. Atvykus į Lietuvą verslo reikalais jam partneriai rekomendavo apsilankyti pas Kauno klinikinės ligoninės traumatologus.

„Tai buvo netipinis atvejis. Pas mus tokių pasekmių po traumų nepamatysi, nes taip gydyti žmones neleistina. Viena yra daryti kojos operaciją iškart po traumos ir visai kas kitą praėjus beveik penkiems mėnesiams“, – pasakojo D.Senkanec.
Operacijos metu traumatologai T. Levickis ir D. Senkanec nigeriečiui įstatė metalinį implantą, kuris sutvirtino šlaunies kaulą. „Kai koja sutrumpėja tiek daug, neigiamai veikiamas stuburas. Žmogui būtų stipriai apribota judėjimo laisvė, o dabar jis galės džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu“, – teigė D.Senkanec.

Maždaug po pusmečio, kai koja sugis, pacientui bus galima išimti implantą. Afrikietis jaudinasi, kad Nigerijos piliečiams sudėtinga gauti vizą įvažiuoti į Lietuvą, todėl jis nežino, ar turės galimybę tęsti gydymą Kaune. „Paprastai jauniems žmonėms implantus išimame, bet jei užsienietis negalės atvykti, tai nebus didelė bėda – metalinis įtaisas nekenksmingas sveikatai“, – sakė medikas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA