„Lobių medžioklė“ įtraukia vis daugiau kauniečių | Kas vyksta Kaune

„Lobių medžioklė“ įtraukia vis daugiau kauniečių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pasaulyje populiarėjanti pramoga vis dažniau įtraukia ir kauniečius. „Lobių medžioklė“ skatina ne tik labiau pažinti Kauną, bet ir pasinerti į įvairiausius nuotykių sūkurius.

[galerija kiek=”4″]

„Lobių medžioklė“ (angl. geocatching) ̶ tai užsiėmimas, kurį galima lengvai palyginti pačioms tikriausioms lobio paieškoms. Viskas ko reikia tai − išmanusis telefonas.

Ši idėja gyvuoja jau daugiau nei šimtą šešiasdešimt metų, tačiau į internetą ji buvo perkelta tik 2000-aisiais JAV, o per pastaruosius penkiolika metų išplito po visą pasaulį.

Išties, Kaune taip pat paslėpta daugiau nei keli šimtai įvairių lobiukų, kurių specialiai neieškant atrasti beveik neįmanoma. Jie būna paslepiami medžiuose, po jų šaknimis ar magnetiniais konteineriais pritvirtinami virš galvos. Būtent tokią magnetinę talpą prie Kauko laiptų mums ir pavyko aptikti, kurioje radome lietuviškų centų.

Dar vienas mažas lobiukas slepiasi prie buvusios „Fluxus“ ministerijos. Pasak paslėpusio asmens, paslėptam lobiui teko pabuvoti net Vyriausiame Kauno policijos komisariate. Ir tai tik labai maža dalis, paslėpta Kaune. Tie, kurie užsikrečia žaisti „Lobių medžioklę“, išnaršo pačias netikėčiausias miesto kerteles.

Dažniausiai „Lobių medžioklei“ būna parenkamos lankytinos vietos, vaizdingos panoramos arba atvirkščiai – mažai kam žinomos miesto dalys, apie kurių seną istoriją norima priminti miesto gyventojams bei lankytojams. Tarkim, vienas lobiukas yra paslėptas Nemuno gatvėje, kuri anksčiau turėjo prasčiausią reputaciją Kauno mieste bei buvo vadinama nuodėmių gatve, kurioje tarpukariu Kaune buvo Amsterdamo raudonųjų žibintų kvartalo atitikmuo.

Rengiantis į „Lobių medžioklę“ vertėtų prisiminti, jog lobiukai kartais būna paslepiami ir gana pavojingose vietose (po traukinio bėgiais arba apleistuose pastatuose), todėl prieš išsirenkant savo kelionės tikslą reikėtų ištyrinėti lobio aprašą, komentarus bei atkreipti dėmesį į vietos ypatybes. Tai pat derėtų laikytis ir pačių „Lobių medžioklės“ taisyklių: gerbti privačią nuosavybę, padaryti kuo mažesnį poveikį gamtai bei ieškoti lobių kaip įmanoma slapčiau ir nesukelti įtarimų praeiviams.

Radus lobiuką reikia padaryti dar keletą dalykų: užsirašyti savo slapyvardį ant lobio dėžutėje esančio popierėlio ir pritvirtinti konteinerį į tikslią vietą, kur jis buvo rastas. Lobiuką galima pasiimti, tačiau taip padarius reikia nepamiršti į vidų įdėti ką nors kito.

Detalesnę informaciją galima rasti puslapyje čia.

Autorius Šarūnas Kubilius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA