„Karštoji“ aplinkosaugininkų linija netyla | Kas vyksta Kaune

„Karštoji“ aplinkosaugininkų linija netyla

Archyvo nuotr.

Vadinamosios aplinkosaugininkų dispečerinės, Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centro, pareigūnai rugsėjį sulaukė beveik 1,1 tūkst. pranešimų. Dažniausiai žmonės pranešė apie keliuose sužeistus, atklydusius laukinius gyvūnus.

Kaip ir anksčiau, rugsėjį aktyviausi buvo didžiųjų miestų gyventojai. Vilniečiai į Centrą kreipėsi 267, kauniečiai – 172 kartus, šiauliečiai – 142 kartą. Tarp skambučių vyravo pranešimai apie sužeistus ar atklydusius į gyvenamąsias vietoves laukinius gyvūnus (444). Antroje vietoje – apie žvejybos taisyklių pažeidimus (155).

Budintys Centro darbuotojai nedarbo metu 88 kartus siuntė regionų aplinkos apsaugos departamentų būdraujančius pareigūnus ištirti gauto pranešimo į vietą. Pasitvirtino 75 proc. iškvietimų. Dažniausiai po darbo pareigūnai tikrino pranešimus apie žvejybos taisyklių ir atliekų tvarkymo pažeidimus.

Pranešti apie pastebėtus gamtos apsaugos pažeidimus, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus galima bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai aplinkosaugininkų dispečerinei tel. (8~5) 273 2995 visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA