Skuba padaryti, ko nepadarė: sujungs Kauną su naujuoju rajono dviračių taku | Kas vyksta Kaune

Skuba padaryti, ko nepadarė: sujungs Kauną su naujuoju rajono dviračių taku

R. Tenio nuotr.

Dar prieš gerus metus Kauno rajono savivaldybė džiaugėsi įrengtu dviračių taku, vedančiu į Kačerginę. Tuo tarpu Kauno atstovai tik dabar sumąstė sujungti įrengtą taką su miestu.

Eismo komisijos posėdyje pristatyta, jog jau pasirašyta su rangovais sutartis ir greitu metu prasidės darbai, kurie sujungs Kauno ir Kačerginės dviračių takus. Beveik kilometro atkarpa nuo Marvelės nebuvo sujungta, nes miestas tam nerasdavo lėšų ar nesusiderindavo su įvairiomis institucijomis, tad dviratininkams šią kelio dalį tekdavo įveikti per purvynus bei prasilenkiant su saugumu.

Komisijos atstovai skelbia, jog dviračių tako sujungimo darbus atliks UAB „Kauno keliai“. Jei oro sąlygos leis darbuotis, dviratininkai saugiai miesto takais galės pasiekti ir Kauno rajono įrengtą dviračių taką, vedantį palei Nemuną į Kačerginę. Tačiau jei oras nelepins, darbai bus perkelti į pavasarį.

Tikimasi, jog sujungus Kauną ir rajoną dviračių taku, link Kačerginės padidės dviratininkų srautas. Ta leis dar labiau populiarinti ekologišką transporto priemonę – dviratį bei populiarinti tiek miesto, tiek rajono lankytinas vietas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA