Dainos „Juoda orchidėja“ atlikėjui – vainikas iš arklienos ir saulėgrąžų daigų puokštė | Kas vyksta Kaune

Dainos „Juoda orchidėja“ atlikėjui – vainikas iš arklienos ir saulėgrąžų daigų puokštė

Organizatorių nuotr.

Populiarios grupės „MG Intenational“ koncertas Kaune, bare „F‘Pub“ pasisuko netikėta linkme – į trijų dalių pasirodymą atvykęs šlageriu jau tapusios dainos „Juoda orchidėja“ atlikėjas Giedrius Jurgelevičius iš bičiulių sulaukė staigmenos – praėjusio penkiasdešimtmečio proga jam įteiktas vainikas iš rudens gėrybių bei saulėgrąžų daigų puokštė.

Vainiką, kuriame dominavo įvairios dešrelės iš natūralios lietuviškos arklienos, sukūrė floristas Modestas Vasiliauskas. Jis sakė autoriniam darbui panaudojęs kelis kilogramus švariausia mėsa vadinamos arklienos gaminių, kuriuos specialiai užsakė iš „Arklienos krautuvėlės“.

Taip pat M. Vasiliauskas vainiką paįvairino obuoliais, paprikomis, agurkais bei kitomis rudens gėrybėmis.

„Kai kaklo papuošalas nuvys, jubiliatas galės suvalgyti jį kuriant naudotas dekoracijas“, – su šypsena sakė floristas.

Jubiliatas įvertino ir renginių organizatorės Ginos Blockienės dovaną – saulėgrąžų daigų padėklą. „Žali žali“ ekspertai netradicinę puokštę pagal tam tikrą išmėgintą technologiją augino dešimt dienų.

„Įprastai dovanojamos gėlės nėra valgomos, o žiedais pasidžiaugiame neilgai. Šįsyk nutarėme padaryti kitaip – padovanoti sukaktuvininkui puokštę, kuri ne ik įspūdingai atrodo, bet ir galės tapti nuostabiomis pusryčių salotomis!“, – paaiškino G. Blockienė.

G.Jurgelevičius, pirmą kartą koncertavęs „F‘Pub“, tikrąją gimtadienio dieną praleido su draugais ir artimaisiais išnuomotoje sodyboje. Tarp svečių buvo ne vienas žinomas atlikėjas, todėl mikrofonas šventės vakarą laisvas buvo retai.

„Padainavau ir aš. Žinoma, skambėjo ir „Juoda orchidėja“. Nors turime ne vieną žinomą dainą, šita – populiariausia. Ne tik tarp gerbėjų, bet ir tarp artimųjų“, – sakė jubiliatas.

„Juoda orchidėja“ radijo stočių eterius pasiekė daugiau nei prieš dešimt metų – po to, kai įvyko jos debiutas Lietuvos televizijoje. Tekstą G. Jurgelevičiaus prašytai melodijai sukūrė Olegas Zotovas. Kūrinį aranžavo Mindaugas Piliponis.

„Kad daina labai populiari, sužinojome tik prieš kokius trejus metus, kai jos peržiūrų „Youtube” kanale skaičius perkopė 3 mln. ir mums ėmė skambinti žurnalistai“, – prisiminė G. Jurgelevičius.

Jis sakė žinąs, kad dainą jau apipynusios legendos – neva ji sukurta žuvusiam motociklininkui, tragiškai pasibaigusiai meilei ar buvusiai mylimajai.

„To reikėtų klausti Olego, bet tikrai nepamenu, kad kuriant dainą būtų kalbėta apie kažką panašaus, – juokėsi pašnekovas, – Norėjome, kad tekste būtų minima balta orchidėja. Bet teksto autorius patikino, kad augalas, kuris realiai pasaulyje neegzistuoja, intriguos, taps alegorija. Taip ir nutiko“.

G.Jurgelevičius sakė gimtadienių daug metų nešventęs. Įsimintiniausios buvo 45-ių ir 50-ies metų sutiktuvėms skirtos iškilmės, nes tuomet greta buvo tie, ką jis norėjo matyti.

„MG International“ vokalistas sakė gimtadienio neįsivaizduojąs be artimųjų, draugų ir jų klegesio.

„Vienas likęs gali švęsti iki sąmonės netekino, bet linksmiau nebus“, – savo nuomone pasidalino pašnekovas.

Dovanų sukaktuvininkas taip pat nesureikšmina, tačiau itin džiaugiasi prieš penkerius metus gavęs knygą „Mūsų miesteliai“, kurią vis dažniau pavarto.

Atlikėjas neslėpė, kad originalios, bet kartu praktiškos M. Vasiliausko ir G. Blockienės staigmenos jį nustebino.

„Arklienos esu ragavęs dar besimokydamas pradinėje mokykloje. Kengūros, varlių šlaunelių, nutrijos, bebro mėsos skonis man taip pat žinomas“, – patikino G. Jurgelevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA