Kauno LEZ bus patrauklesnė investuotojams | Kas vyksta Kaune

Kauno LEZ bus patrauklesnė investuotojams

Aerialmedia.tv nuotr.

Kauno rajono savivaldybė įgyvendino keletą metų vykdytą projektą „Kauno laisvoji ekonominė zona“.

Kauno LEZ buvo įsteigta 1996 m., priėmus LR Kauno laisvosios ekonominės zonos įstatymą. Zona apima 534 ha teritoriją. Kol kas Kauno LEZ yra išnuomota apie 209 ha šios teritorijos.

Potencialių investuotojų susidomėjimas šia zona yra didžiulis, tačiau reali sklypų pasiūla plyno lauko investicijoms buvo ribota, nes didžioji dalis pramoninio parko teritorijos nebuvo įsisavinta.

Įgyvendinant projektą įrengta infrastruktūra 116 ha teritorijoje, išpirkti savininkams priklausę žemės sklypai, kurių bendras plotas 67,35 ha, suprojektuotos ir įrengtos susisiekimo komunikacijos, inžineriniai tinklai: vandentiekis, lietaus ir buitinių nuotekų vamzdynai, dujotiekis. Rangos darbai atlikti dviem etapais: pirmajame inžineriniai tinklai įrengti Kauno LEZ gamybos ir logistikos teritorijoje, antrajame – Oro parke. Naujai įsisavintame plote įrengta ir pasiūlyta daugiau kaip 60 sklypų plyno lauko investicijoms.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas įsitikinęs, kad Kauno LEZ yra svarbi ne tik regionui, bet ir visai Lietuvai, nes čia sukuriama vis daugiau bendrojo vidaus produkto, didinamas ūkio konkurencingumas, kuriamos darbo vietos

Projektas buvo finansuojamas pagal 2007-2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos prioriteto „Verslo produktyvumo didinimas ir verslo aplinkos gerinimas“ priemonę „Invest LT“ iš ES Regioninės plėtros fondo, valstybės ir Kauno laisvos ekonominės zonos valdymo UAB.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA