VDU Kauno botanikos sodas kvietė eksperimentuoti | Kas vyksta Kaune

VDU Kauno botanikos sodas kvietė eksperimentuoti

Organizatorių nuotr.

Sužinoti, kas yra dramblio dantų pasta, kaip atlikti mėlynojo butelio ar šviesoforo reakciją, paliesti Mambos vardu pavadintą kukurūzinį žaltį ar iš arti stebėti, kaip avietės šakele laipioja gyvalazdės. Visa tai – tik dalis edukacinių užsiėmimų, kuriuose mažų ir didelių dėmesį kaustė Vytauto Didžiojo universiteto atstovai, dalyvaudami miško, medžioklės, aplinkos ir gyvulininkystės technologijų parodoje „Sprendimų ratas 2015“.

„Tokie užsiėmimai padeda moksleivius sudominti gamtos mokslu, skatina pažinti iki šiol nežinomus dalykus, padrąsina nebijoti eksperimentuoti“, – pasakojo interaktyvias pamokas moksleiviams vedusi VDU botanikos sodo specialistė Gertrūda Štuopytė. Ji kartu su VDU akademinio jaunimo moksline draugija „Modusas“ ne tik rodė įvairias reakcijas, bet ir patiems moksleiviams leido tapti jaunaisiais mokslininkais.

„Išeiti už klasės ribų ir įgyti naujų patirčių, įspūdžių – labai gerai. Smagu matyti, kaip vaikai reaguoja, kaip domisi tuo, kas čia jiems yra rodoma“, – sakė penktokų klasę palydėjusi Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos mokytoja Marija Paulauskienė.

Po pamokos vaikai skubėjo dalintis įspūdžiais. Vienuolikmetė Urtė buvo sužavėta pirmą kartą gyvenime matytomis gyvalazdėmis ir galimybe paliesti žaltį. „Dar labai patiko, kai mėgintuvėliuose keitėsi spalvos ar stipriai garavo ledas – tai buvo labai įdomu“, – sakė mergaitė. Jai antrino ir klasės draugas Justinas: „Tokių dalykų niekada nepamatysi mokykloje!“.

VDU Kauno botanikos sodas parodoje kvietė užsukti ne tik į Mokslo kavinę, bet ir į kitas erdves. Sodinukų mugėje Botanikos sodo ekspozicija lankytojus supažindino su sode išaugintų augalų gausa – nuo gėlių, krūmų, medžių iki retų vaiskrūmių. „Mūsų ekspozicija išsiskiria ne tik plačiu asortimentu, bet ir tuo, kad kai kuriuos augalus galima įsigyti tik mūsų stende arba Botanikos sodo medelyne. Tai – patentuotos, laiko ir mūsų klimato sąlygų patikrintos veislės“, – sakė VDU Kauno botanikos sodo Kolekcijų skyriaus vadovas Arūnas Balsevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA