Veiverių gatvėje bus įrengta dar viena šviesoforinė sankryža | Kas vyksta Kaune

Veiverių gatvėje bus įrengta dar viena šviesoforinė sankryža

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Aleksote planuojama įrengti dar vieną šviesoforu reguliuojamą sankryžą. Tai padės kai kuriems eismo dalyviams lengviau įvažiuoti į pagrindinę gatvę. Tuo tarpu gyventojai piktinasi, kad dar dažniau teks stoti ir gaišti laiką.

Eismo saugumo komisija pritarė įtraukti S. Dariaus ir S. Girėno bei Veiverių gatvių sankryžą į prioritetinį sąrašą tam, kad šioje vietoje būtų kuo greičiau įrengtas šviesoforas.

Tokį sprendimą pasiūlė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus specialistai motyvuodami tuo, jog piko metu važiuojant iš S. Dariaus ir S. Girėno g. į Veiverių g. neįmanoma pasukti ir vairuotojai priversti ilgai laukti arba rizikuoti.

„Ši sankryža sudėtinga, nes vyksta ir viešojo transporto eismas. Ypač kairiuosius posūkius yra sudėtinga, o kartais ir visai neįmanoma, nes didelis automobilių srautas nuolat kyla į kalną“, – kalbėjo specialistai.

Komisijai vienbalsiai pritarė įrengti šviesoforą minimoje sankryžoje, tačiau neaišku, ar tai bus padaryta dar šiais metais. Šiuo metu prioritetinių sankryžų sąraše yra įtrauktos trys – keturios miesto vietos.

Tuo tarpu Aleksoto gyventojai piktinasi, jog Veiverių gatvėje ir taip pridygo šviesoforų. Anot gyventojų, važiuojant iš S. Dariaus ir S. Girėno gatvės galima lengvai pasukti į dešinę ir vėliau apsisukti, tad šioje vietoje šviesoforas tik sudarys automobilių spūstis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA