Sukčiai suviliojo negirdėtomis pasakomis | Kas vyksta Kaune

Sukčiai suviliojo negirdėtomis pasakomis

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Telefoniniai sukčiai niekam ne naujiena, tačiau kaunietė tikina, jog pasakojamos istorijos keičiasi. Šiandien viena Kauno močiutė patikėjo dar negirdėta sukčių istorija.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi viena kaunietė, prašydama pasidalinti dar vienu sukčiavimo atveju. Apie telefoninius sukčius ir jų pasakas apie į avariją patekusius vaikus skelbiama kone kasdien per įvairias žiniasklaidos priemones, tačiau šįsyk Kauno senolė užkibo dar ant kitokio kabliuko. Skaitytoja pasakoja, jog senelė patikėjo dar negirdėta apgavikų istorija.

„Noriu pranešti apie dar vieną telefoninių sukčių atvejį. Šįkart kiek kitoks, nei sūnūs ar dukros ligoninėje ar policijoje. Galbūt kažkas naujo ir nežinomo. Mano močiutei šiandien paskambino žmogus, prisistatė prokuroru ir paklausė, ar ji nepažįsta kažkokios moters vardu Asta Žukauskienė. Mat ji 34 žmonėms „netyčia“ į sąskaitas pervedė kažkiek milijonų eurų ir dabar ta moteris, policija ir prokuroras renka tuos pinigus atgal. Liepė surinkti visus pinigus kiek turi ir jis tuoj atvažiuos pasiimti“, – informavo kaunietė.

Kaunietės močiutė nurodė, jog į namus atėjo neaukštas vyras, šviesių plaukų, apie 45 metų amžiaus, lieso kūno sudėjimo. Sukčius buvo tvarkingai apsirengęs, vilkėjo juodas kelnes ir melsvus marškinius.

Iš senolės vagišius pasisavino nedidelę pinigų sumą, tačiau vis tiek nuspręsta kreiptis į policiją, siekiant užkirsti kelią tolimesniems sukčiavimams.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija prašo dar kartą pasikalbėti su artimaisiais, ypač vyresnio amžiaus žmonėmis dėl telefoninių sukčių tam, kad jie neprarastų pinigų. Vienas iš būdų, kaip apsisaugoti nuo telefoninių sukčių – sugalvoti slaptažodį, kurį turi pasakyti artimieji, jei senoliams kilo įtarimų, kad skambina ne sūnus ar dukra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA