Kaunas vejasi kurortus: turistus pasitiks nauju mokesčiu | Kas vyksta Kaune

Kaunas vejasi kurortus: turistus pasitiks nauju mokesčiu

R. Tenio nuotr.

Miesto taryba priėmė sprendimą įvesti vadinamąjį „pagalvės“ mokestį už kiekvieną Kauno apgyvendinimo vietose praleistą naktį. Naujas mokestis įsigalios nuo kitų metų.



Šiuo metu Kaune yra 76 apgyvendinimo vietos, iš jų 28 – viešbučiai. Skaičiuojama, jog mieste yra 1583 numeriai, kuriuose yra 2389 vietos. Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais Kauno viešbučiuose nakvojo per 179 tūkst. žmonių, tačiau šiemet tikimasi, jog srautas bus didesnis.

„Tik neseniai kalbėjomės su viešbučių atstovais, jie patikino, jog rugsėjis yra praktiškai užimtas. Be to, turistai vis dažniau renkasi nakvynės namus, kur para kainuoja gerokai mažiau, tad ir čia laisvų vietų nėra“, – kalbėjo Turizmo informacijos centro vadovas Sigitas Sidaravičius.

Už Kaune esančiuose viešbučiuose ar privačiuose apartamentuose praleistą naktį nuo 2016 metų sausio 1 dienos bus imamas 0,5 euro mokestis. Šiam sprendimui pritarė šį antradienį posėdžiavusi Kauno miesto taryba. Mokestis įsigalios nuo kitų metų sausio pirmosios.

„Už vadinamąjį „pagalvės“ mokestį surinktos lėšos bus skirtos Kauno miesto turizmo infrastruktūrai gerinti, tarptautinei rinkodarai plėtoti ir konkurencingumui didinti. Taip į mūsų miestą pritrauksime dar daugiau turistų“ , – teigė Kauno vicemeras, liberalų atstovas Simonas Kairys.

„Mes labai džiaugiamės, nes tai prisidės prie turizmo skatinimo ir miesto populiarinimo, nes mokestis paimamas nuo tikro turisto, o tikras turistas yra tas, kurs mieste nakvoja. Kiti yra lankytojai. Kituose miestuose ši praktika labai pasiteisino ir tikrai nekenkia turistų srautams“, – tikino S. Sidaravičius.

Skaičiuojama, jog per 2016 metus Kauno miesto biudžetą turėtų papildyti apie 200 tūkst. eurų, surinktų iš „pagalvės“ mokesčio. Šis mokestis šiuo metu renkamas šalies kurortuose – Birštone, Druskininkuose ir Palangoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA