Reklamų neįsiteisinę Kauno verslininkai turi dvi savaites | Kas vyksta Kaune

Reklamų neįsiteisinę Kauno verslininkai turi dvi savaites

kaunas.lt nuotr.

Nelegalią reklamą naudojantys verslininkai turėtų sukrusti. Spalio viduryje Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pradės reguliarius tikrinimus.

Pasak Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, imtis tokių priemonių paskatino nuolat didėjantys nelegalios reklamos kiekiai.

„Nenorime būti baudėjais ir iš karto taikyti administracinio poveikio priemones. Per iki spalio vidurio likusias daugiau nei dvi savaites kviečiame visus verslininkus įsiteisinti savo išorinę reklamą. Atsakingi savivaldybės tarnautojai yra pasirengę suteikti visą reikiamą informaciją“, – pabrėžė V. Šiliauskas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai praėjusiais metais atliko nemažą prevencinį darbą, aiškindami išorinės reklamos įrengimo ir naudojimo tvarką, o piktybiniams pažeidėjams – taikydami ir administracinio poveikio priemones.

Siekdama išvengti tokių situacijų, Kauno miesto savivaldybė ragina visus kauniečius, naudojančius išorinę reklamą, ją įteisinti. Visą aktualią ir išsamią informaciją, kaip tą padaryti, galima rasti savivaldybės tinklapyje /index.php?3385250692. Čia pateikta informacija apie leidimų išdavimo procedūrą, čia galima rasti projektų pavyzdžių, vietinės rinkliavos skaičiuoklę, susipažinti su teisės aktais, reglamentuojančiais išorinės reklamos įrengimą, skleidimą ir leidimų išdavimą.

„Raginame visus – ir tuos, kurie turi jau įsirengę reklamą ir nesusitvarkę leidimo, ir tuos, kurie turi leidimą, bet jis pasibaigęs, ir tuos, kurie turi leidimus, bet pasikeitė reklamos turinys ir dydis – susitvarkyti dokumentus. Savivaldybės administracijos atsakingi specialistai visada yra pasirengę padėti – skambinkite, rašykite, klauskite“, – teigė Licencijų ir paslaugų skyriaus vadovė Rasa Palevičienė.

Už reklamos naudojimo reikalavimų ir draudimų nesilaikymą numatytos piniginės baudos: fiziniams asmenims – nuo 144 iki 579 eurų, o juridiniams asmenims už tuos pačius pažeidimus – nuo 289 iki 2896 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA