„Ant kalno mūrai“ padėjo Kauno centre suteikti pirmąją pagalbą | Kas vyksta Kaune

„Ant kalno mūrai“ padėjo Kauno centre suteikti pirmąją pagalbą

R.Tenio nuotr.

Kauno centre vykdoma neeilinė akcija, kurios metu demonstruojama, kaip taisyklingai suteikti pirmąją pagalbą. Kad žmonės lengviau perprastų gaivinimo techniką, į pagalbą pasirinkta gerai žinoma lietuvių liaudies dainą.

Lietuvos Samariečių bendrija surengė neeilinį kauniečių sąspietį. Kauno centre, netoli „Miesto sodo“ organizatoriai kvietė moksleivius išmokti pirmosios pagalbos suteikimo subtilybių. Ant manekenų jaunuoliai treniravosi, kaip atlikti širdies masažą ir atgaivinti sąmonę praradusį žmogų.

Tam kad vaikai geriau pajustų paspaudimų ritmą, buvo pasitelkta visiems gerai žinoma daina „Ant kalno mūrai, joja lietuviai“. Organizatorių teigimu, būtent ši daina leidžia suprasti kas kiek laiko reikia spausti.

„Pastebim tendenciją, jog žmonės gaivina netaisyklingai, tai ne taip rankas sudeda, tai ritmo nėra, tad buvo idėja pripratinti žmones, kad jie neišsigąstų ir prireikus galėtų padėti kitam. Reikia žinoti, ką ir kaip atlikti, garantuoti savo saugumą ir atpažinti, ar kitam pirmosios pagalbos reikia, o pabandžius bent jau ant manekeno, mažėja adrenalinas, bet didėja žinojimas, kaip pagelbėti“, – kalbėjo „Lietuvos samariečių bendrijos“ Kauno skyriaus atstovas Artūras Stoškus.

Į pirmosios pagalbos suteikimo akciją atėjo per 100 dalyvių. Galėjo ne tik išmokti daryti širdies masažą, bet taip pat panaudoti defibriliatorių bei išmokti padėti žmogui, jei šis užspringo. Visą sumanymą vainikavo surengtas „flashmobas“, kurio metu į dangų pakilo gausybė balionų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA