Lietuvos bankas Kaune atveria duris visuomenei | Kas vyksta Kaune

Lietuvos bankas Kaune atveria duris visuomenei

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį šeštadienį, spalio 3 d., kauniečiai ir miesto svečiai turės retą galimybę pasižvalgyti po tarpukario Lietuvos architektūros ir kultūros paminklą – Lietuvos banko pastatą Kaune, specialiai pastatytą centrinio banko reikmėms. Atvirų durų renginio svečius Lietuvos banko tarnautojai supažindins su centrinio banko veikla šiandien.

„Siekiame, kad visuomenė kuo geriau pažintų centrinį banką. Po didžiulio susidomėjimo sulaukusių atvirų durų renginių Vilniuje, šį kartą keliamės į Kauną, kur kartu su kauniečiais ir miesto svečiais šį šeštadienį minėsime 93-iąjį Lietuvos banko gimtadienį. Renginio lankytojų lauks ekskursijos po istorinį Lietuvos banko pastatą, specialios programos vaikams, o Lietuvos banko tarnautojai mielai papasakos apie centrinio banko paskirtį ir veiklą“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Lankytojai galės pažvelgti į Lietuvos banko saugyklą – įėjimą į ją saugo 3 tonas sveriančios durys. Taip pat bus galima išvysti, kaip atrodo milijono eurų piramidė. Renginio svečiams bus atvertas ir buvusio premjero Augustino Voldemaro darbo kabinetas su 8 metrų aukščio kupolu, priėmimų salė su išlikusiais unikaliais baldais, biblioteka su autentiškų sieninių spintų komplektu. Kieme bus galima iš arti pamatyti specialų šarvuotį, skirtą pinigams saugiai pervežti.

Atvirų durų renginyje apsilankę svečiai sužinos, kaip Lietuvos bankas prisideda prie vienos stipriausių pasaulio valiutų – euro – stabilumo, kaip į gyvenimą iškeliauja eurų banknotai ir monetos, kaip kaupiamas šalies finansinis turtas, kiek aukso turi Lietuva, kaip prižiūrimos finansų įstaigos, kaip gimsta ekonomikos raidos prognozės, kaip valdomos Lietuvos banko mokėjimų sistemos. Numatyta speciali pažintinė erdvė, kurioje Lietuvos banko ekspertai mokys, kaip atskirti tikrą pinigą nuo netikro.

Renginio dalyvių taip pat laukia filmų peržiūros, viktorinos su prizais, paroda „Vytis: nuo lietuviško denaro iki euro“, o mažieji lankytojai kartu su Vytauto Kernagio fondo ir endendu.lt komanda galės lipdyti, piešti, kurti savo pinigų istoriją.

Lankytojai į Lietuvos banko pastatą Kaune (Maironio g. 25) kviečiami nuo 10.00 iki 15.00 val. ir banko patalpose galės būti iki 16.00 val. Daugiau informacijos rasite čia.

Šis renginys skirtas Lietuvos valstybės centrinio banko gimtadieniui paminėti: bankas pradėjo veikti 1922 m. spalio 2 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA