Pirmaujančius socdemus vejasi konservatoriai | Kas vyksta Kaune

Pirmaujančius socdemus vejasi konservatoriai

BNS 2015/09/26 09:58
R. Tenio nuotr.

Valdančioji socialdemokratų partija stabiliai laikosi partijų reitingų viršūnėje, tačiau antroje vietoje atsidūrė parlamentinei opozicijai priklausantys konservatoriai, o liberalų palaikymas šiek tiek smuko – jie nukrito į trečią vietą, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbti apklausos rezultatai.

Rugsėjo pradžioje atliktos apklausos duomenimis, rinkimuose į Seimą už socialdemokratus ketina balsuoti 23,4 proc. rinkėjų – šiek tiek daugiau negu liepą, kai apklausos metu už šią partiją ketino balsuoti 22,3 proc. respondentų.

Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus ir Liberalų sąjūdį įvardijo perpus mažiau – atitinkamai 10,8 proc. ir 9,4 proc. liepą už konservatorius teigė balsuosiantys 10,5 proc. apklaustųjų, o už liberalus būtų balsavę 14 proc. rinkėjų.

„Gal net pusmetį antroje vietoje buvo Liberalų sąjūdis. Dabar nusileido. Bet tai įvyko ne dėl to, kad Tėvynės Sąjunga labai pakilo, o dėl to, kad sumažėjo Liberalų sąjūdžio reitingas, jis šiek tiek jau keletą mėnesių mažėja.

Buvo toks pakilimas nuo praėjusių metų lapkričio. Buvo nuoseklus augimas. Maksimumas buvo pasiektas“, – BNS teigė apklausą atlikusios sociologinių tyrimų bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

„Gal ta energija kunkuliuojanti kiek tai apsilpo. Bet turiu pastebėti, kad jų lyderiai turi labai aukštus reitingus – ir Masiulis, ir Šimačius, ir Guoga“, – pridūrė V.Gaidys.

Šįkart „Tvarką ir teisingumą“ pasirinko 8,5 proc. (liepą – 7,8 proc.) respondentų. Darbo partiją favoritę įvardijo 8,4 proc. (liepą – 9,5 proc.) apklaustųjų.

Toliau seka Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Žaliųjų partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Už „Drąsos kelią“ balsuotų 0,2 proc. apklausos dalyvių.

„Vilmorus“ gyventojus apklausė rugsėjo 8-17 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA