Pasaulinės turizmo dienos proga Kaune – ekskursijos kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Pasaulinės turizmo dienos proga Kaune – ekskursijos kauniečiams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Milijardas turistų, milijardas galimybių – tokiu šūkiu Pasaulio Turizmo organizacija kviečia rugsėjo 27 dieną švęsti Pasaulinę turizmo dieną. Ji bus švenčiama ir Kaune, kur visi norintys galės dalyvauti nemokamose ekskursijose.

Per pastaruosius kelis dešimtmečius turizmo sektorius nuolat auga tapdamas vienu svarbiausių valstybių ekonomikos sektorių. Pasaulio Turizmo Organizacijos duomenimis, 2015 metų pirmą pusmetį pasaulyje turistų skaičius išaugo 4 procentais (21 milijonu). Lankomiausias žemynas pasaulyje tapo Europa, kurios lankomumas lyginant su 2014 metų pirmu pusmečiu, padidėjo 5 procentais.

Turistų skaičius auga ir Kaune. Statistikos departamento duomenimis, vadovaujantis apgyvendinimo įstaigų statistika, lyginant su 2014 metų antruoju ketvirčiu, apgyvendinimo įstaigose svečių skaičius padidėjo 6,65 procento, o nakvynių skaičius padidėjo 3,71 procento. 68 procentus visų Kauno apgyvendinimo įstaigų svečių sudarė užsienio svečiai. Daugiausia svečių sulaukta iš Vokietijos, Lenkijos, Rusijos, Latvijos, Estijos. Taip pat į dešimtuką pateko Suomija, Jungtinė Karalystė, Baltarusija, Prancūzija ir Japonija.

Kaunas turistus vilioja kultūros paveldo ir gamtos objektais, išskirtine tarpukario architektūra, muziejų įvairove bei aukštos kokybės paslaugomis. Atsižvelgiant į vieno populiariausių ir didžiausio pasaulyje kelionių tinklapio „TripAdvisor“ vartotojų nuomonę, Kaune geriausiai vertinami šie muziejai: IX fortas, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus, Sugiharos namai, Lietuvos medicinos ir farmacijos muziejus ir Velnių muziejus.

Turistų nuomone, populiariausios lankomos vietos Kaune yra senamiestis, Pažaislio vienuolynas, Laisvės alėja ir Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedra bazilika. Į dešimtuką lankomiausių vietų taip pat patenka Žaliakalnio funikulierius, Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika, Kauno pilis, Šv. Gertrūdos bažnyčia, Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia ir M. Žilinsko dailės galerija.

Kaune gausu įvairių pramogų turiningam laisvalaikio praleidimui: pasivažinėjimas dviračiais, plaukimas laivais, teminės edukacinės programos, kultūriniai renginiai, pažintinės ir teatralizuotos eksursijos ir kt. Organizuojant įvairias pramogas ir renginius yra siekiama skatinti vietos gyventojus ir miesto svečius pažinti miesto istoriją, kultūrą bei tradicijas.

Minint Pasaulinę turizmo dieną, rugsėjo 27 d., Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras organizuoja nemokamas ekskursijas ,,Milijardas galimybių pažinti, pamatyti, išbandyti“, taip pat plaukimą laivu ,,Nemunas“ Kauno mariomis. Detalesnė informacija apie nemokamas ekskursijas teikiama telefonu (8 37) 323 436 arba socialiniame tinkle Facebook – Kaunas Tourism profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA