Skaitytojas: kas atsakingas už šitą nesąmonę? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: kas atsakingas už šitą nesąmonę?

R.Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, nenorėdami leisti, kad miesto gatvėse tvyrotų chaosas, aktyviai reiškia savo nuomonę ir stebisi, kaip dirba miesto atsakingieji ir kodėl prekybos centrų statytojams leidžiama derinti eismo schemas su naujais šviesoforais, stabdančiais eismą pagrindinėse transporto arterijose.

„Turbūt ne man vienam užkliuvo naujai paleistas dirbti šviesoforas Veiverių ir Seniavos plento sankryžoje prie naujojo „Senukų“ prekybos centro. Nuo šiol ten kiekvieną dieną susidaro didelės spūstys, virš sankryžos nėra jokių kelio ženklų, kur būtų parodyta kur iš tos juostos galima važiuoti ir t.t.

Taip pat nesuderinti šviesoforai su miesto (sugaišti bereikalingas 5 minutes). Jei atvažiuoji nuo Europos prospekto, tai sustoji prie to naujo šviesoforo, o įsijungus žaliai šviesai, pavažiuoji 100 metrų iki prie Maximos stovinčio šviesoforo ir vėl sustoji, vėl lauki.

Dar blogesnis vaizdelis važiuojant nuo Garliavos: pravažiavus „Maximos“ šviesoforą iš karto sustoji. Taip formuojasi spūstys, žmonės važiuoja per ženklą „Eismas draudžiamas“ į šalia esančią degalinę.

Kas atsakingas už šitą nesąmonę?“, – baigdamas išsakyti nuomonę klausia kaunietis Vytautas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau šią vasarą miesto eismo saugumo komisijoje kėlė klausimą, kaip yra sureguliuoti naujieji šviesoforai prie prekybos centrų. Kodėl vairuotojai, net ir nesant automobilių srautui, priversti stovėti sankryžose prie raudonos spalvos šviesoforo?

Tuomet transporto ir eismo skyriaus vedėjas Paulius Keras patikino, kad visi nauji prie prekybos centrų pastatyti šviesoforai yra koordinuojami su jau veikiančiais, todėl vairuotojus turėtų palydėti „žalioji banga“.

Tačiau kaip rodo situacija Veiverių plente, ne visada yra taip, kaip teigia valdininkai ir po kelių dienų eismo spūsčių bent jau laikinai naujieji šviesoforai prie prekybos centro išjungti. Reikia pastebėti ir tai, kad išjungus šiuos naujus šviesoforus, penktadienio pavakarę vakarinio piko metu spūsčių minėtoje vietoje nebeliko. Tik neaišku ar su visam, ar iki tol, kol jie vėl pradės reguliuoti eismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA