Kauno kolegijos gimtadienis: 1000 studentų eitynės, šėliojimas ir įspūdingas renginys | Kas vyksta Kaune

Kauno kolegijos gimtadienis: 1000 studentų eitynės, šėliojimas ir įspūdingas renginys

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 24 dienos pavakarę kauniečius nustebino netikėtai miesto centre susibūrusi milžiniška jaunų žmonių minia, apsiginklavusi pripučiamomis sirgalių lazdomis ir garso aparatūra.

„Ne ne, mes čia ne dėl krepšinio, mes – Kauno kolegijos studentai,“ – paaiškino užkalbinti jaunuoliai. Pasirodo, tokiu būdu Kauno kolegijos studentija nusprendė pažymėti 15 metų aukštosios mokyklos gimtadienį. Susirikiavę į vorą studentai pajudėjo nuo Kauno muzikinio teatro žygiavo iki pat legendinės Kauno sporto halės. Skanduodamas šūkius ir tarškindamas pripučiamomis lazdomis jaunimas šėlo ir linksmino praeivius. Visa tai erzino tik Kauno vairuotojus – centrinių gatvių perėjose susidarė netikėtos spūstys. Prie Dariaus ir Girėno paminklo eisena įgavo iškilmių atspalvį – kartu su studentais žygiavo legendinis pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“. Kiek daugiau nei tūkstantis studentų – tiek žmonių suregistravo eiseną organizavusi Kauno kolegijos studentų atstovybė.

Vakare Kauno sporto halėje į linksmą ir krepšinio nuotaiką pažymėtą renginį susirinko ne tik studentai, tačiau ir Kauno kolegijos dėstytojai, darbuotojai, absolventai, partneriai. Gimtadienio proga Kauno kolegija surengė nominacijų vakarą, kurį vedė žodžio kišenėje neieškantis Mindaugas Stasiulis. Nuotaikingame renginyje, į kurį susirinko pilnos tribūnos, buvo apdovanoti labiausiai nusipelnę Kauno kolegijos bendruomenės nariai, įsimintiniausi projektai. Tarp nugalėtojų – dizainerė, Kauno kolegijos absolventė ir dėstytoja Inga Valentinienė, užpatentavusi baldų iš kanapių pluošto gaminimo būdą ar telemedicinos naujovę kartu su kolegomis iš užsienio sukūręs absolventas Rimvydas Jurkienas, už tai parsivežęs pergalę iš Italijos. Sveikindamas susiribnkusius Kauno kolegijos direktorius dr. Mindaugas Misiūnas visiems palinkėjo malonaus pergalės jausmo, kurį pažįsta kiekvienas – pradedant mokinuku ir baigiant aukščiausiu vadovu.

Nominacijas laimėtojams įteikė įvairių organizacijų – Maltos ordino, Maisto banko, Kauno klinikų kraujo centro, Žurnalistų sąjungos vadovai. Vis dėlto daugiausiai publikos ovacijų nusipelnė Lietuvos legenda tituluojamas krepšinio treneris ir masažuotojas Juozas Petkevičius. Publikai prisipažinęs, kad tokią garbingą misiją jis atlieka pirmą kartą, studentams legendinis Juozukas palinkėjo daug gerų pirmų kartų visose gyvenimo situacijose – žiūrovai leipo juokais. Nominacijų vakarą užbaigė dainininko Vaido Baumilos pasirodymas – atlikėjas atsivežė visą muzikantų grupę ir surengė energingą pusantros valandos koncertą.

Kauno kolegiją sukakties proga pagerbė ne tik studentai, absolventai, darbuotojai – dieną vykusiame iškilmingame posėdyje lankėsi Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, pirmasis Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas ir kiti garbūs politikai, merai, verslo, pramonės, medicinos ir kitų asociacijų atstovai, kolegijos socialiniai partneriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA