Baigtos „Lidl” logistikos centro statybos | Kas vyksta Kaune

Baigtos „Lidl” logistikos centro statybos

"Mitnija" nuotr.

Statybos kompanija „Mitnija“ baigė prekybos tinklo „Lidl“ logistikos ir sandėliavimo centro Kauno rajone statybą ir perdavė jį naudoti klientui –UAB „Lidl Lietuva“.

Vienos didžiausių Europos mažmeninės prekybos tinklų „Lidl“ logistikos centras Ramučių kaime Kauno rajone yra didžiausias pastaraisiais metais pastatytų logistikos centrų Lietuvoje. Jo plotas siekia 42 000 kv. m, čia beveik 14 000 kv. m užima šaldytuvai, 1 300 kv. m skirta administracinėms patalpoms. „Lidl“ investicijos į projektą siekė 30 mln. eurų.

„Džiaugiamės, kad mūsų partnerės, bendrovės „Mitnija“ dėka visus sumanymus pavyko įgyvendinti ne tik nenutolstant nuo pradinės vizijos, bet ir laikantis užsibrėžtų terminų bei kaštų, – sakė Radostin Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ valdybos pirmininkas.

„Mitnijos“ generalinis direktorius Julius Gendvilis teigia, kad „Lidl“ logistikos centro statyba tapo nemenku iššūkiu bendrovei. „Ne kas dieną tenka imtis šešių futbolo aikščių dydžio projekto ir pastatyti jį per šiek tiek daugiau nei metus. Džiaugiuosi, kad ši viena didžiausių pastarojo meto privačių investicijų šalyje buvo patikėta mums ir didžiuojuosi mūsų projekto komanda, kuri įgyvendino jį sutartu laiku ir už sutartą kainą. Nuoširdžiai dėkoju mūsų Klientui už pasitikėjimą ir profesionalų bendradarbiavimą. Mums didelė garbė, kad „Lidl“ ir „Mitnijos“ santykiai tapo ilgalaikiais ir mums buvo patikėti nauji statybos užsakymai. Šiuo metu statome penkias „Lidl“ parduotuves Vilniuje ir Kaune, kurių bendras plotas siekia daugiau nei 10 000 kv. m“,- teigia Julius Gendvilis.

Statant „Lidl“ logistikos ir sandėliavimo centrą, sunaudota daugiau nei 15 000 kub. m betono, 2 150 tonų metalo konstrukcijų, daugiau nei 350 000 metrų laidų įvairioms elektros instaliacijoms ir 140 000 metrų vamzdžių šildymo, šaldymo, vėdinimo sistemoms įrengti. Pastato fasadui įrengti „Mitnijos“ darbininkai sumontavo 12 000 kv. m fasado plokščių, o šaldymo patalpose – 12 000 kv. m. specialių vidaus pertvarų bei 12 400 kv. m lubų konstrukcijų. „Lidl“ logistikos centre „Mitnija“ įrengė ekonomišką ir ekologišką dvilaipsnę amoniakinę šaldymo sistemą, kuri pasižymi geriausiomis termodinaminėmis savybėmis. Piko metu projekto statybos aikštelėje dirbo per 250 „Mitnijos“ ir bendrovės subrangovų darbininkų.

„Schwarz“ įmonių grupė, kuriai priklauso „Lidl“ parduotuvės, yra viena iš pirmaujančių mažmeninės prekybos maisto produktais įmonių Vokietijoje ir Europoje. „Lidl“ valdo apie 10 000 parduotuvių tinklą ir per 140 prekių paskirstymo centrų 26 Europos šalyse. „Schwarz“ įmonių grupės apyvarta 2014 finansiniais metais, lyginant su ankstesniais, išaugo 7 % ir siekė 79,4 mlrd. eurų. Darbuotojų skaičius, palyginti su praėjusiais, išaugo 15 000 ir šiuo metu siekia 350 000.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA